Dominika Handzušová Hokej

Gólová prestrelka pre Trnavu: Břeclavi v závere došli sily

Moravská Břeclav pricestovala do Trnavy s obmedzenými hráčskymi možnosťami. Tento týždeň totiž bez tréningov odohrá tri zápasy na súperových klziskách. Gladiátori to dokázali náležite využiť.

Ilustračný obrázok k článku Gólová prestrelka pre Trnavu: Břeclavi v závere došli sily
Foto: Dominika Handzušová

Oba tímy hrali na tri päťky, obmenu v závere však lepšie zvládli domáci. V posledných desiatich minútach už Trnava úplne ovládla zápas. Tesné vedenie potvrdila ďalšími gólmi a zvíťazila 8:4.

Dve tretiny remíza

Od úvodu sa hral otvorený hokej s akciami na obe strany. Trnava šla do vedenia a krátko po góle hrala aj presilovku. V jej závere ale ušiel Kovačič, ktorého Demo zastavil hákovaním a bolo nariadené trestné strieľanie. Slovák na skúške u Levov z neho vyrovnal. Gladiátori využili v druhej tretine dve presilovky. Do minúty ale Břeclav dvojgólové manko zmazala a do šatní sa odchádzalo opäť za rovnovážneho stavu.

Šišmič spustil lavínu

Aj v tretej tretine sa Trnave podarilo využiť presilovku. V 50. minúte Břeclav z prečíslenia vyrovnala, no to bol jej posledný nádych. Akoby sa uspokojila s tým, že sa jej vždy darí zmazať trnavský náskok. Hneď po vhadzovaní sa Trnava dostala pred bránu a Čunderlík svojim druhým gólom rozhodol. Od tohto gólu už mali Gladiátori zápas vo svojich rukách. Súpera v aktivite predčili a pridali ešte tri trefy.

HK Trnava – HC Lvi Břeclav 8:4 (1:1, 2:2, 5:1)

Góly: 6. Baran (Lisoň), 25. Kudlej (Čunderlík, Barilla), 37. Kubín (Macháč, Achs), 43. Šišmič (Hronec), 51. Čunderlík (Kudlej, Bachratý), 55. Lisoň (Bachratý, Baran), 59. Čunderlík (Bachratý, Kudlej), 60. Šišmič (Baran, Lisoň) – 8. Kovačič (t.s.), 38. Čápek (Tobola), 38. Kacetl (Procházka, Červenka), 50. Červenka (Procházka).

Vylúčenia: 2:8 na 2 min, navyše Demo TS hákovanie. Presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Fridrich – Mĺkvy, Gegáň.
Diváci: 150

Trnava: Petrovič – Reho, Marek Hronec, P. Poláček, Šišmič, Jak. Macháč, U. Demo, Závodský – Achs, M. Baran, Lisoň – Jaroslav Bachratý ml., M. Čunderlík, P. Barilla – T. Kubín, Hrbáčik, Kudlej – Faktor.

Břeclav: Šurý (31. Foukal) – A. Svoboda, P. Beneš, Tichý, Navrátil, Nekoranec, Höss – Blaha, Medřický, Prudek – Zháňal, Nováček, Buhaj – Kovačič, Tobola, Čápek – T. Procházka, Kacetl, M. Červenka.

hokej: Trnava - Břeclav
18
Galéria
Foto: Dominika Handzušová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM