Rastislav Búgel Kultúra

Herci DJP odcestovali do Báčskeho Petrovca: Ich scéna sa nevmestila na javisko!

Herci trnavského Divadla Jána Palárika (DJP) dnes odcestovali do Báčskeho Petrovca v Srbsku. Na 20. ročníku Petrovských dní divadelných sa predstavia dvoma inscenáciami.

Ilustračný obrázok k článku Herci DJP odcestovali do Báčskeho Petrovca: Ich scéna sa nevmestila na javisko!
Zdroj: TASR

Pre deti sú pripravení Traja tučniaci a pre dospelých hra dramatika a národovca Jána Palárika Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch.

Hry uvedú Trnavčania po slovensky, bez prekladu. „Ideme na pozvanie organizátorov, budeme hrať pre tých, ktorí majú záujem udržiavať kontakty so Slovenskom a rodnou rečou,“ povedal riaditeľ DJP Emil Nedielka. Usporiadatelia si pôvodne vybrali v Trnave úspešnú inscenáciu Ferka Urbánka Kamenný chodníček. Z technických príčin nebolo však možné ju v Báčskom Petrovci uviesť. „Jednoducho sa im naša scéna nevmestí na javisko,“ povedal Nedielka.

Okrem trnavského divadla uvidia návštevníci na Petrovských dňoch divadelných aj Slovenské vojvodinské divadlo (SVD), Národné divadlo Kikinda a Národné divadlo Sombor. Organizátorom festivalu je SVD. Petrovské dni divadelné sú koncipované ako stretnutia profesionálnych divadelných súborov zo Srbska a Slovenska, ktoré divadelnej obci prezentujú najlepšie inscenácie z predchádzajúcej divadelnej sezóny. Na festivale už účinkovali divadlá z Nitry, Trnavy, Bratislavy, Martina, Zvolena a Žiliny. Podujatie sa koná pod záštitou ministerstiev kultúry Srbska a Slovenskej republiky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM