Dominika Handzušová Kultúra

Hudobnícky workshop v Berlineri: Čo všetko sa môžete naučiť?

Dočasný kultúrny priestor privíta skúsených hudobníkov. Príďte si osviežiť myseľ a získať väčší rozhľad v hudobných znalostiach.

Ilustračný obrázok k článku Hudobnícky workshop v Berlineri: Čo všetko sa môžete naučiť?
Foto: Dominika Handzušová

Berliner pripravil na sobotu 13. decembra hudobnícke workshopy so špičkovými lektormi. Lekcie budú všeobecného hudobného zamerania, čo znamená, že sa nebudú venovať konkrétnemu hudobnému žánru, ale zručnostiam ako takým. Vstupné na jednu akciu je 3 €, na celý deň 5 €. Pozrite si presný rozpis konkrétnych lekcií.

Lekcia hry na basgitaru (od 10:00 hod.)

Ako hudobník prešiel rôznymi žánrami, od punku, cez hip-hop, funky, groove až k modernému jazzu. V poslednej dobe sa inšpiruje klasikou, najmä filmovou hudbou. Martin Kubala je samouk a zameriava sa hlavne na rytmiku, klasiku, groove a funky. Hral vo viacerých zoskupeniach ako napríklad hip-hopovo-funková skupina Delikatesa alebo jazzové Miloš Biháry Trio.

Lekcia hry na klávesy (od 12:00 hod.)

Tomáš Köppl študuje na Konzervatóriu v Bratislave odbor skladba (S. Hochel) a dirigovanie (J. Karaba). Je absolútnym víťazom Celoštátnej súťažnej prehliadky keyboardového oddelenia Základných umeleckých škôl roku 2009. Momentálne komponuje vlastné veci v oblasti klasickej hudby, no aj jazzu, popu a filmovej hudby. Zručný v hudobnom aranžérstve, transkripciách a preinštrumento­vávaní skladieb pre iné obsadenia.

Lekcia hry na bicie (od 14:00 hod.)

K bicím inklinoval Michal Skácel už od detstva, ako 15 ročný začal navštevovať ZUŠ v Trnave (pod vedením Jakuba Hittricha). Ako 21 ročný sa dostal na Konzervatórium v Banskej Bystrici, kde študoval jazzovú špecializáciu pre bicie nástroje u Petra Solárika a klasické hudobné vzdelanie u maďarského perkusionistu Istvána Szabó. Ako reprezentant bystrického konzervatória obsadil 3. miesto na celoslovenskej súťaži konzervatórií. V súčasnosti navštevuje konzervatórium v Bratislave. Pôsobí aj ako pedagóg v ZUŠ Senec, vyučuje aj súkromne v Trnave.

Lekcia hry na gitaru (od 16:00 hod.)

Bakalárske štúdium absolvoval v Nitre (Integratívne štúdiá hudby), magisterské ukončil v Banskej Bystrici (Hudobná výchova a hudobné súbory). Lekciu hry na gitaru preberie pod taktovku Štefan Szabó, ktorý už sa zúčastnil podobných workshopov, ako Letná jazzová dielňa, Jazz camp Jaworki, či Berklee Summer School in Umbria.

Lekcia spevu (od 18:00 hod.)

Lekciu bude viesť víťazka súťaže Nové tváre slovenského jazzu Zuzana Mikulcová. Spolu s talentovanou speváčkou, ktorá študovala spev v Prahe, pôsobia v jej kapele mladí talentovaní hudobníci Štefan Szabó (gitara) a Roland Uškovitš (bicie).

Večerná jam session (od 20:30 hod.)

Súčasťou workshopov, bude večerná jam session, na ktorej budú mať možnosť okrem lektorov zahrať si aj jednotliví účastníci kurzu. Lístok na jam session pre verejnosť stojí 3 €.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM