Dominika Handzušová Kultúra

Hudobno-literárny večer v Berlineri: Bizzaretová a Budínsky vytvárajú zaujímavý kontrast

Do Trnavy zavítajú nitrianski umelci. Bizarretová vo svojich básňach poukazuje na javy v spoločnosti. Budínský sa zas snaží ľudí rozveseliť.

Ilustračný obrázok k článku Hudobno-literárny večer v Berlineri: Bizzaretová a Budínsky vytvárajú zaujímavý kontrast
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok 23. apríla zavíta do Trnavy nitrianska dvojica. Svoju tvorbu predstaví poetka Lucia Bizarretová a pesničkár Matúš Budínský. Hudobno-literárny večer sa uskutoční o 18:00 hod. v Berlineri.

Svojský prejav

Lucia Bizarretová je autorkou básnických zbierok Izba s oceľovými roletami, Dva kríže na krku a Press the button X. „Mnohí kritici ju označili za kontroverznú, hoci ona svojimi básňami iba poukazuje na isté veci a javy súdobej spoločnosti,“ opisujú tvorbu Bizarretovej organizátori. Má za sebou publikačnú činnosť v domácich i zahraničných časopisoch a niekoľko desiatok vystúpení, ktoré dopĺňa svojským prejavom. Nedajte na iných, ale príďte si utvoriť vlastný názor. Na podujatí si budete môcť zakúpiť zbierky za mimoriadnu akciovú cenu.

Zo svetlejšej stránky

Spolu s Luciu vystúpi mladý pesničkár Matúš Budínský. Piesňami sa snaží ľudí rozveseliť a odpútať od každodenného stereotypu. Okrem vlastných textov zhudobňuje aj diela slovenských básnikov. „Pohybuje sa od veselých až naivných tém po témy vážne, no aj v nich sa pozerá na svet zo svetlejšej stránky,“ hovoria organizátori.

Mohlo by vás zaujímať:
Divadlo Jána Palárika zaradí do repertoáru slávnu hru: Uvedie Čiernu komédiu Petra Shaffera
Rok v znamení magického čísla: Trnava oslavuje 777. výročie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM