Jakub Tílesch Rôzne

iPod Nano, alebo náramkové hodinky ako prehrávač

iPod Nano sa dočkal zaujímavej aktualizácie. Nejde tu o hardvérový update, ako mylne prezentovali mnohé médiá jeho ohlásenie počas tlačovej konferencie venovanej novému iPhonu 4S, ale o novú verziu interného softvéru.

Nano je jedeným z najmenších a zároveň aj najpredávanejších hudobných prehrávačov na svete. Okamžite po predstavení nového dizajnu iPodu Nano sa ozvali výrobcovia príslušenstva a predstavili množstvo doplnkov vrátane najrôznejších remienkov a púzdier umôžňujúcich nosenia iPodu nano ako hodiniek. Pôvodná verzia softvéru totiž ponúkala v menu aplikáciu pre zobrazenie čiernych alebo bielych „ručičkových“ hodiniek, no a keďže nano má vzadu širokú sponu na pripnutie k oblečeniu, stačil jednoduchý remienok a náramkové hodinky boli na svete.

Posledný update s číslom verzie 1.2 prináša okrem množstva drobných inovácií a nového ovládacieho interfaceu aj 16 nových tém pre hodinkovú aplikáciu. K dispozícii teda máme teraz už celkovo 18 rôznych motívov. Nájdete medzi nimi moderné ručičkové vzory, futuristické digitálne hodinky určené pre ajťákov (bežný človek pohľadom len ťažko odčíta správny čas) a aj zopár vyslovene retro motívov, medzi ktorými sa najväčšej priazni používateľov tešia hodinky s Mickey Mouseom a Minie. Nejeden z nás mal kedysi dávno ako dieťa presne takéto ručičkové hodniky, takže…

Prepracovaná tiež bola aplikácia na sledovanie vašich športových výkonov Fitness. Nano má v sebe integrované profesionálne stopky a aj hardvérový krokomer, ktorý dokáže pomerne dobre počítač vašu rýchlosť, čas, ubehnutú vzdialenosť, počet spálených kalórii a pri chôdzi aj počet prejdených krokov, pričom nechýba možnosť nahrávania vašich výsledkov do siete Nike+.

Nové iPody nano sú k dispozícii v siedmych farbách za ceny od 129 USD za 8 GB a 149 USD za 16 GB model. Kožený alebo silikónový remienok, pomocou ktorého premeníte nano na náramkové hodinky kúpite u nás za 15 až 20 €, no na internete nie je problém objednať si takýto remienok aj s dopravou už za menej ako 2 €. Jedno z najštýlovejších hodinkových puzdier LunaTik ponúka napríklad Dealerextreme aj s dopravou na Slovensko za približne 20 €. Toto puzdro má kvalitný hlinníkový rám, do ktorého sa nano vkladá a fixuje pomocou dvoch dizajnových skrutiek, a ako remienok si môžete zvoliť masívny silikónový, kožený alebo kovorý remienok.

iPod nano je v provom rade naozaj kvalitný hudobný prehrávač s multidotykovým displejom, FM rádiom s možnosťou pozastavenia živého záznamu, prehrávačom podcastov, zvukovým záznamníkom, stopkami, Fittness aplikáciou, prehliadačom fogografií a pár gigovým pamäťovým médiom, no s najnovším updatom a remienkom máte so sebou aj 18 nádherných hodiniek. No nekúpte to! :)

Foto: media.tested.com, Apple.com, a internet

iPod NANO ako hodinky
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM