Dominika Handzušová Futbal

Jarábek po remíze v Sarajeve: Prvý polčas si dôrazne rozanalyzujeme

Zverenci trénera Juraja Jarábka sa nechali zaskočiť už v 14. minúte, keď domácich dostal do vedenia Dalibor Pandža. V 70. minúte ale len pár sekúnd po príchode na ihrisko vyrovnal ofenzívny stredopoliar Emir Halilovič, ktorý do Trnavy prišiel nedávno z Hradca Králové.

Ilustračný obrázok k článku Jarábek po remíze v Sarajeve: Prvý polčas si dôrazne rozanalyzujeme
Zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava remizovali vo štvrtkovom úvodnom zápase 1. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 na Olympijskom štadióne v Sarajeve s domácim Olimpicom 1:1. Odveta je na programe v Zlatých Moravciach o týždeň 9. júla s výkopom o 20:05 hod.

Domáci v prvom polčase lepší

Začalo sa pri teplote 28 stupňov na kvalitnej tráve opatrne, Trnava bola pozorná a snažila sa otupiť snahu aktívnych domácich. Tí ale udreli z prvej strely na bránku, keď v 14. minúte po prihrávke Brkoviča poslal za chrbát Knezeviča loptu Pandža. Odpovedať mohol Schranz, jeho strelu ale domáci brankár Hamzič zlikvidoval.

Hostia sa snažili vyrovnať, do veľkej šance sa ale dostalo opäť Sarajevo v 26. minúte, keď obrana hostí s vypätím zblokovala strely Brkoviča a Raščiča. V 40. minúte zlikvidoval priamy kop Vlaska Hamzič a hneď mohli udrieť Bosniaci na druhej strane, keď na šťastie pre „andelov“ iba do tyče trafil Raščič. Keď sa neujala ani ďalšia strela autora gólu Pandžu, išli do šatní na polčas spokojnejší domáci.

Pár sekúnd na trávniku mu stačilo na gól

Trnava začala druhé dejstvo aktívne a v 48. minúte mohol vyrovnať bývalý hráč Olimpicu Harba, ale v dobrej pozícii minul bránu. Po hodine hry musel opäť ukázať umenie brankár hostí Kneževič, ktorý zmaril pokus agilného Pandžu. V 63. minúte vystriedal Cleber Mikoviča a hneď sa aj pokúsil strelou vyrovnať, ale minul priestor domácej brány.

Čo sa nepodarilo Cleberovi, dokonale sa podarilo Halilovičovi, ktorý prišiel do hry v 70. minúte a hneď z prvej strely po rohu Clebera vyrovnal. Nabudeným hosťom to nestačilo, ale Sabovi domáci obrancovia strelu zblokovali.

V 75. minúte mala Trnava opäť kus šťastia, keď Brkovič pálil opäť len do konštrukcie Knezevičovej brány. V závere si súperi priebeh strážili, no v 90.+2 minúte mohol hosťom cennú výhru zabezpečiť Sabo, ale Hamzič svojich zachránil. Do domácej odvety z o čosi lepšej pozície však pôjdu Trnavčania.

Chýbal lepší pohyb

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: „Hoci sme mali v úvode lepšie držanie lopty, súper nám dal gól. V prvom polčase boli domáci lepší, mali dve či tri výborné šance a jednu aj premenili. Nám chýbal najmä lepší pohyb, hrali sme preto zle. V druhom dejstve sme sa ale zlepšili a to nám aj prinieslo úspech v podobe gólu na 1:1. Emir Halilovič okamžite po príchode na ihrisko vyrovnal. Do odvety je to pre nás nádejný výsledok, strelili sme gól u súpera. Musím ale povedať, že najmä prvý polčas si dôrazne rozanalyzujeme.“

Emir Halilovič, autor gólu Trnavy: „Gól hneď po príchode na ihrisko v mojom prvom súťažnom zápase za Trnavu, ktorý nám navyše zabezpečil remízu, teší. Súper bol dosť ťažký. V odvete ale môžeme počítať s gólom u súpera.“

Olimpic Sarajevo – Spartak Trnava 1:1 (1:0)

Góly: 14. Pandža – 70. Halilovič,
ŽK: Nikolič (Trnava), rozhodoval: Stefanski (Poľ.)

Sarajevo: Hamzič – Gligorov, Regoje, Bogičevič, Merajič – Handžič, Jusufovič (80. Karič) – Brkovič, Muharemovič, Pandža (80. Stefan) – Raščič

Trnava: Kneževič – Gogál, Nikolič, Bortel, Čonka – Sabo, Greššák (46. Casado) – Schranz (70. Halilovič), Vlasko, Mikovič (63. Cleber) – Harba

Mohlo by vás zaujímať:
Vstupenky na Európsku ligu lacnejšie ako pred rokom: Koľko kto zaplatí za odvetu so Sarajevom?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM