Dominika Handzušová Futbal

Jarábek pred odvetou s PAOK-om: Popasujeme sa o postup

Trnavských futbalistov čaká v odvetnom zápase proti gréckemu PAOK-u Solún náročná úloha. Budú sa musieť popasovať nielen s jednogólovým mankom z úvodného stretnutia, ale aj s dozvukmi virózy, ktorú si priniesli niektori hráči a členovia realizačného tímu z Grécka.

Ilustračný obrázok k článku Jarábek pred odvetou s PAOK-om: Popasujeme sa o postup
Zdroj: TASR

Zdravotné problémy hlásili Emir Halilović, Marek Janečka, Lukáš Greššák, Miloš Nikolič a Tomáš Mikinič, ako aj tréner brankárov Roland Praj, vedúci mužstva Igor Bališ a masér Patrik Gogolák. Všetci museli koncom minulého týždňa podstúpiť vyšetrenia v nemocnici.

Z dôvodu virózy Trnavčania neodohrali fortunaligový duel s Ružomberkom, ktorý mal byť na programe v nedeľu 2. augusta.

Trénuje už aj Halilović

„V pondelok už niektorí hráči naskočili do prípravy, v utorok nás bolo na tréningu osemnásť. Musíme byť ale naďalej opatrní, na Slovensko prišli veľké horúčavy, ktoré dávajú organizmu zabrať. Verím ale, že sa bude stav hráčov už len zlepšovať,“ uviedol pre oficiálny klubový web tréner Juraj Jarábek.

Najhoršie z postihnutých na tom bol stredopoliar Halilović. „Bol na infúziach ešte v pondelok, prvý tréning absolvoval v utorok. Vydržal, takže je predpoklad, že by mohol byť fit. Dúfajme, že bude v poriadku, či nastúpi od úvodu, sa ešte do štvrtka rozhodneme. Máme na to ešte čas,“ dodal Jarábek.

Výborný ako tím

prvom zápase v Grécku Trnavčania nevyužili početnú výhodu, keď domáci už od druhej minúty hrali bez vylúčeného Vitora. „Andelom“ sa nepodarilo streliť gól, naopak, v závere inkasovali, keď skóroval Lucas. Ten však v odvete hrať nebude.

„Lucas dával PAOK-u skutočne punc vysokej kvality, pre klub je to rozhodne výrazná strata. Aj ostatní hráči sú tam ale kvalitní. Z môjho pohľadu bol v stretnutí ale najlepší, napokon dal aj gól. PAOK má silných jednotlivcov, no je výborný hlavne ako tím,“ uznal kvality súpera Jarábek.

Vypredali by aj City Arénu

Odveta sa opäť bude hrať na štvortisícovom štadióne ViOn-u v Zlatých Moravciach, trnavský kouč sa bude ako tradične spoliehať aj na podporu priaznivcov.

„Fanúšikovia Spartaka sú fantastickí, veľká škoda, že duel sa nehrá o tri týždne neskôr, keď už bude otvorená City Arena. Som presvedčený, že 20-tisícový kotol by bol vypredaný,“ myslí si hlavný tréner Spartaka.

„Musíme sa nateraz uspokojiť aj s kapacitou v Zlatých Moravciach. Verím, že diváci pripravia búrlivú atmosféru, ktorá bude pre PAOK náročná. My na ihrisku urobíme všetko pre to, aby sme sa popasovali o postupový výsledok,“ dodal Jarábek.

Trnava podľa Maka nie je ľahký súper

Dôležitou postavou ofenzívnej hry Solúnčanov je aj Róbert Mak. Slovenský reprezentant sa v prvom zápase viackrát ocitol v gólovej príležitosti, no v zakončení mu rovnako ako spoluhráčom chýbalo viac rozvahy a pokoja. Aj on v odvete očakáva náročný súboj.

„Keďže liga sa ešte v Grécku nezačala, plne sa sústredime na to, aby sme sa prebojovali do skupinovej fázy Európskej ligy. V prvom zápase sme sa presvedčili, že Trnava nie je ľahký súper a že nebude ľahké cez ňu prejsť. Ak sa to podarí, čakajú nás ďalšie ťažké a z pohľadu klubu mimoriadne dôležité zápasy,“ povedal Mak v rozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu.

Odvetný duel 3. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 Spartak Trnava – PAOK Solún je na programe vo štvrtok 6. augusta s výkopom o 20:05 hod. na štadióne v Zlatých Moravciach. Ako hlavný rozhodca ho povedie Tobias Welz z Nemecka.

predpokladané zostavy
Spartak: Kamenár – Tóth, Nikolič, Greššák, Janečka – Casado, Sabo – Mikinič, Baez, Mikovič – Vojtuš
PAOK: Olsen – Kitsiou, Skondras, Costa, Tzavellas – Pelkas, Tziolis, Kace, Savvidis – Koulouris, Mak

Mohlo by vás zaujímať:
Trnava hostí medzinárodný turnaj v softballe: O víťazstvo zabojujú TIETO tímy
Teplota v Trnave vystúpi ešte vyššie, ako sa čakalo: Druhá najvyššia výstraha pre náš okres

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM