Monika Hanigovská Rôzne

Je sa na čo tešiť: TOP augustové akcie v Trnave a okolí, na ktorých netreba chýbať

O pár dní je tu už august. A tešiť sa dá na rôzne zaujímavé podujatia v Trnave a okolí. Naša redakcia z nich zostavila výber tých, ktoré sú podľa nás naj.

Ilustračný obrázok k článku Je sa na čo tešiť: TOP augustové akcie v Trnave a okolí, na ktorých netreba chýbať
Zdroj: TASR

Trnavský Jazzyk 2017

4. a 5. august, vždy od 19.00 h., Mestský amfiteáter Trnava

Milovníci kvalitnej hudby by mali zbystriť pozornosť. V auguste sa totiž uskutoční 14. ročník open-air festivalu Trnavský Jazzyk v mestskom amfiteátri. Ako uvádza organizátor, festival ponúkne návštevníkom široké spektrum žánrov, od klasického mainstreamu cez fusion, funk, soul, world music po súčasný jazz. Na tohtoročnom ročníku sa predstavia osobnosti domácej, no najmä zahraničnej hudobnej scény. A ako ďalej informuje organizátor, predstavia sa tak špičkoví zahraniční umelci z Českej republiky, Poľska, Maďarska, Tuniska, Kanady a USA.

Program:

Piatok 4. augusta 2017 o 19.00 h:

  • Carpet Cabinet (SK/CZ)
  • Michal Bugala Group (SK)
  • Dhafer Youssef – Diwan od Beauty and Odd (TUN/USA/HUN/CAN)

Sobota 5. augusta 2017 o 19.00 h:

  • Nat Osborn Band (USA/PL)
  • Radovan Tariška Radio Band & Peter Lipa (SK)
  • Jon Cowherd Mercy Project (USA)

Tereziánske slávnosti

5. august od 11.00 h., Chtelnice, v Chtelnickom kaštieli

Dopriať si budeme môcť počas augusta aj akciu s názvom Tereziánske slávnosti. Tie sa uskutočnia v Chtelnickom kaštieli. Akcia ponúkne množstvo lákadiel. Návštevníci sa môžu tešiť napríklad na sprievod Márie Terézie s Erdődyovcami, veľkým lákadlom však budú aj remeselné dielne a remeselné trhy. Najmenších návštevníkov budú môcť potešiť dobové atrakcie, ale aj tzv. rytierska cesta. Program sa uskutoční v čase od 11:00 hod. do 24:00 hod. Prečítajte si podrobnejšie o zaujímavostiach, ktoré ponúkne tamojšia akcia a tiež si prezrite kompletný program.

Na kolesách proti rakovine

6. august od 14.00 h., Smolenice, pod Smolenickým zámkom

V neďalekých Smoleniciach to v auguste rozbalia hudobníci i ďalší účinkujúci. Chystá sa tam totiž akcia s názvom Na kolesách proti rakovine, ktorá sa okrem muziky a zábavy môže pochváliť aj krásnou myšlienkou pomoci. Vstup bude bezplatný.

Tradičný jarmok v Smoleniciach

5. august od 08.00 h., Smolenice, pred KD Smolenice

V auguste si budeme môcť zajarmočiť v neďalekých Smoleniciach. Blíži sa tam totiž 25. ročník Tradičného jarmoku. Nenechajte si ujsť pohodovú atmosféru, jarmočné občerstvenie a tiež hudobný program. Návštevníkom sa počas jarmoku postupne predstaví mužská spevácka skupina Záruby, detský folklórny súbor Čerešenka, dychová hudba Križovianka, folklórna skupina Odtál – Potál, Skalický rubín, či folková skupina Vinohrad. Pozrite si kompletný program Tradičného jarmoku v Smoleniciach.

Trnavské organové dni

August, Bazilika sv. Mikuláša, Námestie sv. Mikuláša, Trnava

Trnavské organové dni sa prehupnú do augusta. Skladby zaznejú opäť prostredníctvom hry na historických organoch Baziliky sv. Mikuláša vrátane najstaršieho zachovaného trnavského organu – organového pozitívu Valentina Arnolda z roku 1783.

  • 06. august, nedeľa OLIMPIO MEDORI / TALIANSKO
  • 13. august, nedeľa STEFANO PELLINI / TALIANSKO
  • 20. august, nedeľa XAVIER DEPREZ / BELGICKO a MOMOYO KOKUBU / BELGICKO – JAPONSKO
  • 27. august, nedeľa ARNAU REYNÉS FLORIT / ŠPANIELSKO

SĽUK – Krížom-krážom

17. august o 19.00 h., Mestský amfiteáter Trnava

Vychutnajte si hudobno – tanečný projekt slovenského ľudového kolektívu SĽUK v projekte Krížom-krážom. Ako uvádza organizátor akcie, predlohou k nemu tvorí pôvodný folklórny materiál z etnografických výskumov a ich textových, fotografických, zvukových alebo filmových záznamov.

Trnavská brána 2017

17. – 20. august, Trojičné námestie, Mestský amfiteáter Trnava

V našom meste sa počas augusta uskutoční aj 16. ročník Medzinárodného folkórneho festivalu Trnavská brána, ktorý organizuje Mesto Trnava v spolupráci s Trnavským ľudovým cechom a folklórnym súborom Trnafčan. Nechajte sa zvábiť folklórom, krojovým sprievodom, či napríklad ľudovými remeslami.

Slávnosti piva 2017

18. – 19. august, Promenáda, Trnava

Milovníci piva si prídu na svoje. Občianske združenie Trnavská 13 uvedie dvojdňovú akciu s názvom Slávnosti piva. Na vyznávačov tohto zlatistého moku bude čakať podľa slov organizátorov viac ako 100 druhov piva a skvelé jedlo.

Leto na korze

August, Hlavná (Pešia zóna) Trnava

Zaujímavé podvečery zažijete aj počas projektu s názvom Leto na korze. Vychutnajte si letné podvečerné predstavenia plné hudby, tanca a rôznych kultúrnych podujatí priamo v samom srdci nášho mesta. Preštudujte si kompletný lákavý augustový program.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM