Monika Hanigovská Rôzne

Jednoduchý, no užitočný projekt: V Trnave sa zvýši bezpečnosť cyklistov i chodcov

Dobrá správa pre cyklistov i chodcov v Trnave. Nový projekt by mal zvýšiť ich bezpečnosť na jednom z úsekov v našom meste. Pozrite si, o čo ide.

Ilustračný obrázok k článku Jednoduchý, no užitočný projekt: V Trnave sa zvýši bezpečnosť cyklistov i chodcov
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava na základe podpory občanov vybralo projekty pilotného ročníka „PR pre Trnavu“, pričom v septembri si mesto naplánovalo hneď tri projektové návrhy. K zrealizovanej Tančiarne pre seniorov sa pripoja tiež projekt skrášlenia zanedbaných betónových plôch a projekt komunikačných značiek.

Posledný menovaný sa dotkne priestoru popri Trstínskej ceste, kde je vedený cyklochodník spolu s chodníkom pre chodcov, na ktorom je umiestnené zvislé dopravné značenie. Priestoru však chýba vodorovné vyznačenie. Projekt tak vytvorí komunikačné značky, ktoré oddelia časť pre cyklistov a chodcov.

Potreba oddelenia

Chodník slúži pre cyklistov aj chodcov, doteraz však nebol naznačený priestor pre obe skupiny. „Po uvedenom chodníku je vedený pohyb chodcov, aj cyklistov, avšak na chodníku nie je naznačené, ktorú časť majú používať chodci a ktorú cyklisti. Informácia o tom, že chodník je určený aj cyklistom je len prostredníctvom zvislých dopravných značiek, ktoré často chodci neregistrujú a mnohí preto ani nevedia, že chodia po chodníku, ktorý je určený aj cyklistom a využívajú celú šírku chodníka pre seba,“ povedal pre spravodajský portál Trnava 24 koordinátor projektu Bohuslav Lenghardt.

Pridaná hodnota

Podľa Lenghardta ide o jednoduchý projekt, ktorého cieľom je podporiť cyklodopravu v Trnave. Projekt poskytne okrem vyznačenia časti pre cyklistov a chodcov aj ďalší benefit. „Pre cyklistov by to zároveň malo priniesť možnosť rýchlejšej prepravy,“ doplnil koordinátor projektu Bohuslav Lenghardt.

Projekt vyznačenia značiek na cyklochodníku by mal byť podľa vyjadrenia koordinátora Bohuslav Lenghardta zrealizovaný už o niekoľko dní, 22.9.2016.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM