Monika Hanigovská Tlačové správy

Johns Manville Slovakia, a.s. oslávil okrúhlu 50-tku: Oslava plná zábavy, ocenenia aj pekného gesta

Súkromná oslava, ktorá sa len tak nevidí. Pozrite sa na akciu plnú zážitkov, ocenenia, ale aj pomoci Johns Manville a jej zamestnancov pre Slovenský Červený kríž.

Ilustračný obrázok k článku Johns Manville Slovakia, a.s. oslávil okrúhlu 50-tku: Oslava plná zábavy, ocenenia aj pekného gesta
42
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Johns Manville Slovakia, a.s. (JMS) popredný výrobca skleného vlákna a spoločnosť skupiny Berkshire Hathaway oslávil 50 rokov výroby skleného vlákna na Slovensku. Firma tento dôležitý míľnik oslávila spolu so svojimi zamestnancami a ich rodinami v uplynulú sobotu v areáli Motorest Eso, ktorá leží v neďalekej obci Vlčkovce.

Oslava priniesla bohatý program, ocenenie vybraných zamestnancov, zábavu, množstvo zážitkov a súťaží pre deti, ale aj chutné občerstvenie, či maškrty pre najmenších. Túto udalosť súčasne sprevádzalo aj pekné gesto pomoci.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Ocenenie zamestnancov

Pódium v spomínanom areáli sa stalo miestom, kde odštartovala oslava päťdesiateho výročia spoločnosti Johns Manville Slovakia, a.s. Na tomto mieste sa totiž uskutočnilo oceňovanie vybraných zamestnancov. Ocenenie osobne odovzdala manažérka ľudských zdrojov Eva Kucháriková a súčasne aj Enno Henze, globálny líder divízie inžinierskych produktov.

Mená ako Karol Solčány, František Svetlík, Antónia Križková, Dušan Hanic, Soňa Mináriková, Imrich Demovič a Jana Andrisová – nespájalo v tento deň len zhmotnené ocenenie. Pri jeho preberaní a následnej gratulácií sa niekoľkokrát skloňovala aj ich odbornosť, dochvíľnosť, či napríklad zavádzanie nových technológií.

Enno Henze nezabudol vyzdvihnúť aj celý pracovný team spoločnosti. „Naša spoločnosť je silná, lebo my všetci sme jedna veľká JM rodina. Vy vyrábate produkty vynikajúcej kvality. Vy pomáhate našim zákazníkom rásť. Vy ste dôvodom, prečo je JM vyhľadávaný zamestnávateľ v tomto regióne. Na vaše výsledky sme všetci hrdí. Ďakujeme Vám, že ste dnes prišli," povedal na záver príhovoru.

Pri tejto príležitosti odznelo aj video s pozdravom pre zamestnancov Trnavy od prezidentky Johns Manville koncernu – Mary Rhinehardt.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Aj pekné gesto pre tých, ktorí to potrebujú

Johns Manville, a.s. okrem oslavy svojho jubilea nezabudol ani na tých, ktorí to skutočne potrebujú. Spoločnosť sa preto pred samotnou spomínanou oslavou snažila zapojiť čo najväčší počet svojich zamestnancov do charitatívneho behu pre Slovenský Červený kríž.

„V Johns Manville máme štyri hlavné hodnoty…sú nimi ľudia, nadšenie, výkony a ochrana. Ak žijeme týmito hodnotami a odovzdávame ich, môžeme pozitívne ovplyvniť aj komunitu, v ktorej žijeme. Včera večer sme sa o to pokúsili počas behu a chôdze cez Trnavu,“ povedala manažérka ľudských zdrojov Eva Kucháriková ešte počas zahájenia oslavy.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Pracovný tím spoločnosti tak vyzval svojich zamestnancov, aby sa zapojili do 50-minútového behu alebo chôdze – ktoré symbolicky predstavovali 50-ročnú históriu výroby skleného vlákna. Zamestnanci tak vybehali peniaze na podporu dobrej myšlienky.

Johns Manville darovalo 10 euro za každý takýto prebehnutý alebo prechodený kilometer počas 50-tich minút, pričom sa k peknej myšlienke zapojili aj EP Fibers zamestnanci na celom svete. Spolu tak nabehali 580 km, čo činilo čiastku 5080€ pre Slovenský Červený kríž.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Množstvo zážitkov pre deti

Na svoje si počas oslavy prišli aj deti zamestnancov, pre ktoré firma Johns Manville Slovakia, a.s. pripravila parádny program. Väčšie ale i menšie deti mohli počas dňa zapojiť svoje svaly, um alebo jednoducho ukázať svoju detskú nefalšovanú radosť pri mnohých zaujímavých činnostiach. Pripravená bola lezecká stena, zázračné zrkadlo, detská tarzánia, kapela Starmánia, či rôzne logické hry. Malí športovci obsadili taktiež plochu pred volejbalom, futbalom, či napríklad softbalom.

Detské zvedavé oči potešilo aj vystúpenie kúzelníka Talostana, či prítomnosť Dobrej víly. Kreatívci, ale aj zvedavci si zase užili dosýta tzv. Pinokiovu dieľňu, či napríklad Bahnológiu.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Obraz takejto oslavy vykresľuje aj výpoveď dvoch okoloidúcich súrodencov, ktorí si oslavu taktiež vychutnávali a o svoje dojmy sa následne podelili.

„Je to tu celé super…Najviac sa mi však páči softbal, skákací hrad a lezecká stena,“ povedal s úsmevom Janko Fančovič, ktorý si stihol v centre rôznych lákavých činností spomenúť jedným dychom aj na svoju mamu, ktorá pracuje Johns Manville, a.s. a na túto oslavu ho zobrala tiež.

Aj jeho sestra si program pochvaľovala. „Najviac sa mi tu páči softbal a tvorivé dielničky, ktoré pôjdem ešte určite pozrieť,“ prezrádza Ninka, ktorá sa okrem zábavy stíha priamo zapájať aj do samotného programu a to rozdávaním nálepiek do kartičiek, či samotného odmeňovania detí vo forme sladkostí.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Závod v Trnave zamestnáva viac ako 900 ľudí. Vďaka tomu patrí Johns Manville Slovakia, a.s. k najväčším zamestnávateľom v regióne. Zamestnanci vyrábajú sklené vlákno vo forme priamych rovingov, sekaného vlákna či družených rovingov, ktoré sú ďalej spracovávané do výrobkov využívaných napríklad v dopravnom priemysle, v stavebníctve, v energetike, v infraštruktúre, či v športovom odvetví. Do veľkej rodiny Johns Manville Slovakia, a.s. sa môžete pridať tiež. V súčasnosti spoločnosť ponúka niekoľko voľných pracovných miest v trnavskom závode.

Pozrite sa ako to vyzeralo na oslave Johns Manville Slovakia, a.s. v našej priloženej fotogalerii.

OBRAZOM: Oslava priniesla množstvo  zážitkov ale spojila ľudí aj v krásne gesto
42
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM