Webnoviny - Futbal

Karhan o návrate do Trnavy: Všade dobre, doma najlepšie

Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Karhan sa po dvanástich rokoch vrátil do Spartaka Trnava, vo štvrtok absolvoval prvý tréning v staronovom pôsobisku.

Foto: SITA/AP (WEBNOVINY) – Zatiaľ nie je známa dĺžka stredopoliarovho pôsobenia v „slovenskom Ríme“, kouč Trnavčanov Pavel Hoftych si ale jeho angažovanie pochvaľuje.

„Miro si s nami už zatrénoval. Som rád, že bude v našom mužstve. Na spoluprácu s ním sa teším. Je to stále špičkový futbalista, ktorý sa dokázal presadiť v mimoriadne náročnom nemeckom prostredí. Fakt, že tam vydržal tak dlho, je dôkazom jeho futbalového majstrovstva,“ povedal Hoftych pre agentúru SITA.

„Prichádzam s dobrými pocitmi. Pretože, ako sa hovorí, všade dobre, doma najlepšie. Priznávam sa, že nemám veľmi prehľad, s kým sa v šatni stretnem. Ale ani žiadne obavy z toho, aké to tam bude. Bolo by dobré, keby sme opäť pritiahli na štadión divákov a hrali pred plným hľadiskom,“ povedal skúsený futbalista pre portál SME.sk.

Miroslav Karhan si obliekal dres Spartaka Trnava v rokoch 1994 – 1999, následne prestúpil do Betisu Sevilla (1999 – 2000). Jeho ďalšie futbalové kroky viedli do Besiktasu Istanbul (2000 – 2001), VfL Wolfsburg (2001 – 2007) a Mainzu (2007 – 2011). V slovenskej reprezentácii odohral doteraz 103 duelov s bilanciou 14 gólov. V roku 2002 sa Karhan stal víťazom ankety o najlepšieho slovenského futbalistu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM