Erik Bojničan Správy

Kde ju nájdeme po novom? Detská pohotovosť v Trnave sa sťahuje z nemocnice

Detská pohotovosť v Trnave sa sťahuje na nové miesto. Od júna už nebude poskytovať pacientom svoje služby v areáli Fakultnej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Kde ju nájdeme po novom? Detská pohotovosť v Trnave sa sťahuje z nemocnice
Zdroj: TASR

Pohotovosť bude od júna možné nájsť na sídlisku Družba v objekte bývalej pošty, v susedstve mestskej polikliniky.

Zmena sa týka detskej pohotovosti

Pohotovosť zastrešuje v trnavskej nemocnici súkromný poskytovateľ Pohotovosť pre dospelých, deti a dorast, n. o., Trnava. Podľa vyjadrenia hovorcu nemocnice Matúša Stračiaka nedošlo k dohode pri predĺžení nájomnej zmluvy. Nové miesto detskej pohotovosti na Starohájskej 2 je od nemocnice vzdialené zhruba dva kilometre, štyri minúty jazdy autom. Pohotovosť pre dospelých zostáva naďalej v areáli Fakultnej nemocnice, na prízemí internej kliniky pri vchode do areálu. Bez zmien zostáva aj urgentný príjem pre pacientov v život ohrozujúcich stavoch, ktorý prevádzkuje Fakultná nemocnica.

Podľa slov riaditeľky n. o. Evy Kollárovej dôvodom sťahovania sú náhradné priestory, ktoré Fakultná nemocnica ponúkla pre detskú ambulanciu. „Neboli prijateľné pre pacientov ani pre nás,“ povedala. Pôvodné priestory Fakultná nemocnica potrebuje pre vlastné zdravotnícke služby.

Aj sto

Detská pohotovosť vyšetrí podľa Kollárovej vo všedný deň od 16. hodiny do 7. hodiny ráno okolo 20 až 30 pacientov, počas víkendov je to 50 až 60 a počas sviatkov alebo chrípkových epidémií aj okolo 100.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM