Monika Hanigovská Rôzne

Kde v Trnave sa dá dobre vysánkovať? FOTO zimných radovánok v meste

V Trnave prvá poriadna biela perina rozžiarila detské tváre pri sánkovačke. Pozrite si naše tipy na miesta, kde sa dá najlepšie vyblázniť na snehu.

Ilustračný obrázok k článku Kde v Trnave sa dá dobre vysánkovať? FOTO zimných radovánok v meste
27
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Najmenší, ale aj školopovinní Trnavčania si konečne prišli na svoje. Po včerajšej rannej bielej nádielke, ktorá vydržala aj vo večerných hodinách sa mohli schuti vyšantiť na saniach a boboch priamo na našich sídliskách.

Vybrali sme sa preto „na miesto činu“ aby sme zmapovali „sánkarske podmienky“ v niektorých lokalitách. Dve lokality Na hlinách, Okružná ulica, či napríklad voľná plocha v okolí Gymnázia Jána Hollého ponúkla miesto na detské zimné radovánky.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Sídlisko Na Hlinách, nám ponúklo zaujímavú snežnú jazdu. Vo vnútornom bloku pri paneláku 61 a jeho susediacich číslach a vo vnútornom bloku v lokalite okolo ulice Na hlinách 5 sa sánkovalo. V poobedných a večerných hodinách bolo počuť na týchto zasnežených kopcoch detský zvonivý smiech.

V prvom prípade ponúkla plocha dostatočné miesto pre sánkarov a svojim nízkym spádom bola vhodná aj pre najmenších športovcov. Lákavá je však aj svojou dĺžkou. „Nebývame síce presne v tejto lokalite ale tento rok sme sem opäť prišli. Kopec nie je strmý, Tamarku môžem kludne spustiť aj samú. Ale najradšej sa i tak sánkuje s maminou. No a hneď na pravo máte aj strmší kopec ak by vás to tu omrzelo, “ vyratúva nám prednosti tohto miesta Trnavčanka Mária.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Druhá spomínaná lokalita, v okolí ulice Na hlinách 5 ponúka strmší kopec, na ktorom sme našli staršie deti. „Kopec je fajn, je to parádna strmejšia jazda. Na „nekopcovej ploche“ nás to akosi nebaví,“ zhodnotili s vážnosťou v tváričkách školáci Peter a Simona, zatiaľ čo sa sústredene chystali na ďalšiu snežnú jazdu.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Kopec i veľkorysú zasneženú plochu ponúkala aj plocha neďaleko Gymnázia Jána Hollého. Niektorí Trnavčania bývajúci na Salenzianskej či v tesnej blízkosti Na hlinách na tejto lokalite „prevetrali“ svoje ratolesti. My sme sa spýtali jednej rodinky na prvú snežnú jazdu v našom meste.

„No táto lokalita ma veľkú plochu aj na takéto behanie s najmenšími na sánkach. A pre „zabijakov“ je tu aj kopčisko… Je to tu inak super, dúfali sme, že večer vydrží sneh. Lebo ocko Klárke sľúbil, že sa pôjdu sánkovať. A vyšlo to,“ vraví nám so smiechom mladá mamička, popritom ako pozoruje svoju dcérku, ktorú vozí ocko po rovnej bielej mase.

Trnavské deti si vychutnávali jazdu aj na Okružnej ulici. Vo večerných hodinách za prítomnosti osvetlenia a snehu sa tu sánkovalo hneď niekoľko detí. Mierny kopček núkal príjemnú sánkovačku.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Tešili sa

Okrem zasnežených roviniek vhodných pre menšie deti, kopcov a kopčekov sme spolu s niektorými našimi najmenšími zažili aj nefalšovanú detskú radosť. „Naše deti sa neskutočne tešili. Mali sme ísť do Tatier ale decká nám ochoreli. Tak sme ležali doma v horúčkach… Dnes po škole sme tuším boli na kopci prví. Keď vidím tú radosť, mám radosť aj ja,“ vraví nám spokojne trnavská mamička Dominika, ktorá sa s deťmi sánkovala Na Hlinách.

Šantiace deti si sánkovanie vychutnávali napríklad aj na Okružnej ulici s vnútornej strany sídliska. „Je to tu super. Maminka mi dovolila aby som sa mohol hádzať aj do snehu. A páči sa mi sánkovanie,“ doplnil nám schomoleno ale nadšene na záver malý druháčik Tomáš.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnava má množstvo plôch na sánkovanie. Boli ste sa tiež sánkovať a máte aj vy fotografie z Trnavy čí okolia, s ktorými by ste sa chceli podeliť? Napíšte nám na trnava@global24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Fotogaléria: Trnavské deti si konečne vychutnali prvú večernú sánkovačku
27
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM