Dominika Handzušová Samospráva

Komunálne voľby už klopú na dvere: Akých primátorov zažila Trnava od roku 1990?

Komunálne voľby sa už blížia. Tak ako každé štyri roky, aj tento rok si budeme voliť primátora nášho mesta. K volebným urnám sa vydáme už v sobotu 15. novembra. Akých primátorov sme doteraz zažili? Pripomeňte si to spolu s nami.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby už klopú na dvere: Akých primátorov zažila Trnava od roku 1990?
Foto: Dominika Handzušová

Toto je prehľad primátorov v Trnave od roku 1990. V tomto roku bol za šéfa nášho mesta zvolený Imrich Borbély. Trnavu riadil len v jednom volebnom období, do roku 1994. Následne sa z verejného života stiahol. Na poste prvého muža mesta ho vystriedal jeho dovtedajší zástupca, Štefan Bošňák. Ten si kreslo trnavského primátora udržal až po štyri volebné obdobia.

Ďalšia zmena tak prišla až po dlhých šestnástich rokoch. Vedeniu nášho mesta sa po komunálnych voľbách v roku 2010 upísal Vladimír Butko, ktorý je v úrade až do dnešného dňa. Butko na primátora kandidovať už nechce, tak ako jeho predchodca však znova kandiduje za poslanca mestského zastupiteľstva.

Na jeho aktuálnu pozíciu si brúsia zuby piati kandidáti. Okrem súčasného viceprimátora Bystríka Stanka kandiduje aj dlhoročný mestský poslanec Ján Žitňanský, podnikateľ Robert Schmidt, stavebný inžinier Jozef Klokner a aktivista Peter Bročka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM