Rôzne

Krásny úspech dekana Trnavskej univerzity: Zvolili ho na prestížny post

Dekan Teologickej fakulty Trnavskej univerzity so sídlom v Bratislave Miloš Lichner sa stal novým viceprezidentom Európskej spoločnosti pre katolícku teológiu (ESCT).

Ilustračný obrázok k článku Krásny úspech dekana Trnavskej univerzity: Zvolili ho na prestížny post
Zdroj: TASR

ESCT združuje vyše 800 teológov z celej Európy. Ako uviedla tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS) do funkcie ho zvolili na záver medzinárodnej teologickej interdisciplinárnej konferencie “The Challenge of fraternity”, ktorá sa konala v dňoch 30. augusta – 2. septembra v Štrasburgu.

Zvolený jednomyseľne

Počas troch dní na nej vystúpili významní rečníci, priestor dostali aj začínajúci doktorandi a zároveň bola odovzdaná aj cena za najlepšiu teologickú knihu. Tento kongres býva každé dva roky a organizuje ju ESCT. V jej rámci existujú aj národné a regionálne sekcie a majú v nej zastúpenie aj slovenskí teológovia (SSKT).

“Na záver vyššie spomenutého európskeho kongresu uskutočnilo valné zhromaždenie ESCT, na ktorom bola aj voľba nového viceprezidenta ESCT, ktorý sa po dvoch rokoch stane automaticky prezidentom ESCT a zvolí sa k nemu potom nový viceprezident. Jednou z viacerých úloh viceprezidenta je aj príprava medzinárodnej konferencie vo svojej krajine,” povedal pre TK KBS Lichner.

Ten bol do funkcie zvolený jednomyseľne. Novým prezidentom sa stala prof. Marie-Jo Thiel z univerzity v Štrasburgu a zároveň boli zvolení aj noví členovia predsedníctva ESCT.

Lichner neskrýva radosť

„Ďakujem za dôveru, ktorú mi jednomyselne vyjadrili teologovia. Viacerých z nich poznám z kníh, ktoré som čítal a dnes mi dali svoj hlas. Radosť mám tiež z toho, že je to po prvýkrát, čo sa predsedníctvo posúva do bývalého Východného bloku. Je to zároveň aj pocit zodpovednosti, pretože vždy sa volí iba viceprezident, ktorý sa automaticky stáva po dvoch rokoch prezidentom, zároveň agenda viceprezidenta je dosť veľká a pribudne k tomu, čo už mám,“ reagoval pre TK KBS na zvolenie Miloš Lichner.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM