Monika Hanigovská Rôzne

Fašiangové zábavy v našom okolí a ich lákadlá: Necháte sa zvábiť aj vy?

Máme tu obdobie fašiangov a bola by škoda si nevyraziť za takouto zábavou. V okolí Trnavy si môžete ešte skočiť hneď na viaceré. Tu sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Fašiangové zábavy v našom okolí a ich lákadlá: Necháte sa zvábiť aj vy?
Zdroj: TASR

Obdobie fašiangov prináša zábavu na všakovaké spôsoby. Je to čas, ktorý sa spája s veselicami, dobrým jedlom i tradičnými pochovávaniami basy. Aj v našom okolí si môžete vyraziť na rôzne fašiangové zábavy. Naša redakcia z nich vybrala hneď niekoľko tipov, kam sa môžete zájsť dobre zabaviť.

Fašangové drápaní péra

Akcia s názvom Fašangové drápaní péra sa uskutoční 25. februára o 18.00 hodine v kultúrnym dome v Modranke. Okrem programu, „drápaní péra“ bude návštevníkom vyhrávať do tanca dobrá muzika. Hudobná skupina Koza z Myjavy postaví návštevníkov na nohy, pričom o polnoci bude zahájené tradičné pochovávanie basy.

Zábava priamo na ulici

Aj v Špačinciach bude veselo. Špačinské ochotnícke divadlo v spolupráci s obecným úradom Špačince, Chtelnickým ochotníckym divadlom a dychovou hudbou z Dolnej Krupej organizujú akciu s názvom Fašiangový sprievod obcou, ktorý bude prebiehať 25. februára. Sprievod sa uskutoční podľa slov organizátora akcie už v skorých ranných hodinách a to od Trnavskej ulice. Nenechajte si ujsť nezameniteľnú veselicu a pripojte sa tiež k sprievodu zabávajúcich sa ľudí. Bude sa tancovať, spievať aj hrať. Zabavte sa s domácimi v maskách a doprajte si neopakovateľný zážitok.

Dvojdňová veselica

V Zavare je pripravená dvojdňová veselica s názvom Fašiangové slávnosti. Akcia sa začne v kultúrnom dome v tamojšej obci v sobotu 25. februára o siedmej hodine. Vtedy sa program zaháji obecnou zabíjačkou. Program bude ďalej pokračovať aj v nedeľu 26. februára v duchu oficiálneho názvu „Pochovávanie basy a karnevalu“ a to od 14.30 hodiny. Návštevníci sa môžu tešiť na sprievod masiek s dychovou hudbou „Šúrovanka“. Sprievod sa poberie ulicou Mlynskou a späť do kultúrneho domu.

Ďalším lákadlom bude karneval od 15.00 hodiny pre deti a dospelých. O 17.30 hodine sa uskutoční tradičné pochovávanie basy pod taktovkou folklórneho súboru Zavaran a členov dychovej hudby Šúrovanka. Veľkým lákadlom budú aj rôzne lakocinky. Vábiť sa bude aj vareným vínom, fašiangovými šiškami, fašiangovou cigánskou, či výrobkami domácej zabíjačky ako napríklad jaternicami, kašou, tlačenkou, klobásami, či kapustnicou.

Ďalšie obce

Aj ďalšie obce ponúkajú zaujímavý program. Tradičné pochovávanie basy môžete zažiť napríklad v neďalekom Cíferi. V tejto známej obci sa fašiangová veselica uskutoční dňa 25. februára. Na svoje si prídu milovníci nefalšovanej fašiangovej zábavy aj dobrého jedla.

Tradičné pochovávanie basy sa uskutoční aj v dedinke Trstín a to 25. februára, od 20.00 hodiny v kultúrnom dome v tamojšej obci. Obec Trstín a DHZ Trstín súčasne zabezpečili hudobnú skupinu Rapid, ktorá bude hrať všetkým návštevníkom do tanca.

Tradičné pochovávanie basy neobíde ani napríklad obec Borová. Akcia bude prebiehať v nedeľu 26. februára v kultúrnom dome od 16.00 hodiny. Do tanca zahrá folklórna skupina Dudváh. Deti a aj dospelí sú vítaní v maskách.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM