Rastislav Búgel Správy

Kultúrne domy a obecné úrady sa zapĺňajú: Voľby mali pokojný začiatok v celom trnavskom regióne

Pokojný začiatok volieb hlásia okresy v trnavskom regióne. V mestách a obciach pri Piešťanoch, Hlohovci, Senici, Skalici a Trnave otvorili volebné miestnosti načas a bez problémov.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrne domy a obecné úrady sa zapĺňajú: Voľby mali pokojný začiatok v celom trnavskom regióne
Zdroj: TASR

Vo volebnom obvode Trnava a Hlohovec je dovedna 164 volebných okrskov, z toho v krajskom meste je 56 okrskov a okresnom meste Hlohovec 18. V obciach sú volebné miestnosti zriadené prevažne na obecných úradoch alebo v sálach kultúrnych domov a v mestách aj v objektoch všetkých typov škôl, od materských až po univerzitu. Podľa predsedu okresnej volebnej komisie Petra Tomečka osemčlenná komisia bude v priebehu dňa vychádzať do terénu na návštevu okrskov. Tomeček predpokladá, že najväčším problémom dnešného volebného dňa by mohlo byť odovzdávanie nepoužitých volebných hlasovacích lístkov.

V okrese Piešťany je otvorených 63 volebných okrskov. Podľa zapisovateľky volebnej komisie Bronislavy Molnárovej zatiaľ nemajú nahlásený žiadny problém. Predseda komisie Tomáš Drobný a členovia takisto plánujú výjazdy do volebného obvodu a telefonické kontakty s jednotlivými okrskami.

Na Záhorí v okresoch Senica a Skalica je zriadených pre dnešné parlamentné voľby spolu 97 okrskov. Predsedníčka okresnej volebnej komisie Petronela Michalčíková povedala, že sú pripravení riešiť prípadné nahlásené problémy.

Na portáli Dnes 24 vám prinášame ONLINE prenos z volieb za celé Slovensko. Sledujte ich priebeh spolu s nami.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM