Monika Hanigovská Kultúra

Lákavá show v centre Trnavy: Festival Lovely Experience ako veľkolepý zážitok

Bude sa skutočne na čo pozerať. Strhujúcu inštaláciu si vychutnáte priamo z budovy divadla. A to nie je všetko. V Trnave sa spojí svetelné aj hudobné umenie do lákavého programu.

Ilustračný obrázok k článku Lákavá show v centre Trnavy: Festival Lovely Experience ako veľkolepý zážitok
15
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavský Multimediálny Festival Lovely Experience to čoskoro odpáli v srdci nášho mesta. Spolu s množstvom multimediálnych inštalácií zmení Trojičné námestie na jeden veľký hudobno-vizuálny zážitok.

Festival odštartuje 26. mája (od 15.00 do 04.00 hod.) O Festivale Lovely Experience sme vás už informovali, teraz vám prinášame najčerstvejšie novinky priamo od usporiadateľov. Pozrite sa, na čo všetko sa môžete tešiť.

Zamerané na divadlo

Festival si zoberie do parády aj trnavské divadlo. To bude miestom pre svetelné ale aj hudobné umenie. „Nový koncept areálu festivalu Lovely Experience sa poriadne rozšíril. Budova Divadla Jána Palárika sa stane súčasťou strhujúcej multimediálnej inštalácie prepájajúcej svetelné a hudobné umenie do jedného celku. DIGITALISM, ako aj ďalší hudobný interpreti festivalu, odohrajú svoj hudobný set priamo z budovy divadla,“ prezrádzajú organizátori podujatia festivalu Lovely Experience Multimediálny Festival 2018.

Návštevníci sa ďalej môžu tešiť na silent párty na slúchadlách bez rušenia nočného kľudu, audiovizuálne umenie, workshopy ale aj interaktívne inštalácie #TRNAVAJELOVELY.

Súčasťou festivalu bude aj viac ako sedemnásť umeleckých vystúpení a inštalácií.

Zdroj: Lovely Experience

Aj umenie z piesku

Festival Lovely Experience sa nespája len s hudobným programom. Trnavčania si budú môcť vychutnať aj nevšedný zážitok v podobe umenia z piesku.

„Do centra Trnavy má namierené aj umelecké duo Mutro Art Group (Ukrajina). Mutro Art Group vytvoria z piesku model mesta, na ktorom je premietaný animovaný videomapping s autami, vlakmi a ľuďmi. Umelci využívajú pre 3D vizualizácii mesta kombináciu dvoch techník – skutočné mesto (formou sochy z piesku) a virtuálne (projektovaný videomapping) mesto,“ uniformujú organizátori ďalej.

Kto roztancuje Trnavu?

Organizátori festivalu prezradili meno zahraničného headlinera, ktorý v sobotu 26. mája roztancuje Trojičné námestie. Popri zástupcoch slovenskej hudobnej scény má na festival namierené nemecká elektronická formácia DIGITALISM.

V našej priloženej fotogalérii si môžete prezrieť predchádzajúce ročníky festivalu ale aj autentické video.

OBRAZOM: Malý Rím v znamení audio - vizuálnej zábavy.
15
Galéria
Zdroj: Lovely Experience
 Autentické VIDEO: Pozrite si krásne vystúpenie na mestskej veži
1
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM