Monika Hanigovská Rôzne

Lákavé hradné slávnosti na Podbranči: Dedko Večerníček, princezná, dielničky aj hry

V lete sa chystajú mnohé atraktívne podujatia. Medzi také patria aj slávnosti na hrade Branč. Pripravené sú tam všakovaké lákadlá.

Ilustračný obrázok k článku Lákavé hradné slávnosti na Podbranči: Dedko Večerníček, princezná, dielničky aj hry
Zdroj: TASR

Obec Podbranč pozýva všetkých záujemcov na hradné slávnosti na Podbranči. Akcia sa uskutoční v nedeľu 9. júla na tamojšom hrade.

V uvedený deň otvorí hradné brány sám dedko Večerníček a to už o 14.00 hodine. Akcia ponúkne lákavé aktivity zamerané najmä na detského návštevníka. Predstavia sa napríklad detské divadlá, tvorivé dielničky, súťaže, koníky a ďalšie atrakcie.

Princezná aj jazda na koňoch

Na hrade si tak budú môcť vychutnať všetky detské očká napríklad predstavenie s názvom Princezná Frmfulína. Divadlo Jaja rozpovie príbeh o nezbednej, vrtošivej a namyslenej princeznej Frmfulíne, ktorá urazí Čarovnú Vílu. Tá jej to však nedaruje a pošle ju za trest do služby k Drakovi. Okrem tohto spomínaného predstavenia, sa môžu deti tešiť aj na jazdu na koňoch.

Priamo do deja

Detských návštevníkov hradu môže potešiť i bábkové predstavenie s názvom „Fifo, Vierka a začarované prasiatko“, ktoré bude plné nových, veselých pesničiek, bábkových postavičiek a pestrých kulís. Ako uvádza organizátor akcie, divadelné predstavenie zapojí deti priamo do deja a súčasne sa bude snažiť malých návštevníkov priamo motivovať.

A o čom bude samotné bábkové predstavenie? Malý huncút Škriatok Špinko začaruje neposlušné prasiatko Kvík a unesie ho na svoj hrad. Keďže Fifo a Vierka majú dobré srdce, rozhodnú sa prasiatku pomôcť. Dej rozprávky je popretkávaný poučnými témami, ako sú napríklad základy správneho chovania, osobná hygiena, pomoc blížnemu, či dôležitosť priateľstva.

Rôzne aktivity

Na hrade sa okrem spomínaných vystúpení a vození na koňoch môžu deti tešiť aj na ďalšie lákadlá. Pripravený bude tvorivý program plný hier i tanca. Ako uvádza organizátor podujatia, deti poteší aj nafukovací hrad, maľovanie na tvár, či samotné tvorivé dielničky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM