Monika Hanigovská Samospráva

Lávka na Starohájskej dostane novú tvár: Mesto počíta aj s obmedzeniami

Trnava začala s opravou lávky na Starohájskej ulici. Jej sanácia si vyžiada dve etapy prác, ale aj obmedzenie pre chodcov, cyklistov a vodičov.

Ilustračný obrázok k článku Lávka na Starohájskej dostane novú tvár: Mesto počíta aj s obmedzeniami
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto začalo v týchto dňoch opravovať železobetónovú lávku na Starohájskej ulici. Lávka, ktorá spája historické centrum Trnavy so sídliskom Družba a mestskou poliklinikou, podľa vyjadrenia radnice prejde významnou zmenou. Sanácia lávky však prinesie aj čiastočné obmedzenie, ktoré sa dotkne chodcov, cyklistov aj vodičov.

Nová tvár lávky

Sanácia lávky bude prebehať v dvoch etapách. Prvá etapa sa týka samotnej opravy lávky. V druhej etape chce magistrát podľa vlastných slov zmierniť jej prehrievanie a to pomocou popínavej zelene, ktorú chce uchytiť za pomoci drevenej konštrukcie.
Práce na prvej etape podľa mesta budú ukončené do konca roka. Zisťovali sme, s akými prácami sa ráta v prvej etape.

„Rekonštrukcia sa bude týkať spodnej časti kamenného obloženia, ktoré je súčasťou lávky. To sa bude odstraňovať kvôli statike, aby sme v druhej etape boli pripravení na vybudovanie zelených zatieňovacích častí. V prvej etape sa teda upraví celá spodná časť lávky, spraví sa technické a statické zabezpečenie nosných častí. Budeme ďalej pokračovať sanáciou jednoramenných a dvojramenných schodísk, jednoramennej rampy, dvojramennej rampy pred polyfunkčným parkovacím domom a lávky pri sídle Trnavského samosprávneho kraja. A v časti lávky, ktorá vedie k budove VÚC budeme meniť zábradlie,“ povedal hovorca mesta Pavol Tomašovič.

Traba rátať s obmedzeniami

Sanácia lávky si vyžiada čiastočné obmedzenie, ktoré pocítia chodci, či cyklisti. „Lávka bude uzatvorená len na nevyhnutný čas a toto obmedzenie sa bude dotýkať konkrétne tej časti lávky, ktorá smeruje k budove VÚC. Celkovo lávka ako taká, by nemala byť obmedzená pre chodcov a cyklistov,“ informoval nás P. Tomašovič.

Súčasne hovorca mesta prezradil, že v súvislosti s opravou lávky bude treba počítať aj s obmedzením dopravy. „Na Hlbokej ulici bude určité obdobie obmedzená doprava a to tak, že zo štvorpruhu bude doprava prevedená do dvojpruhu. Vodičov však budeme včas informovať o týchto obmedzeniach, a to podľa toho, ako budú práce na lávke ďalej napredovať.“

Foto: archívne

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM