Erik Bojničan Rôzne Rôzne

Letný projekt trnavskej automobilky: Deti budú môcť spoznať lietajúce auto a ďalšie zaujímavosti

Trnavská automobilka PSA Groupe Slovakia pripravila na leto nový projekt. Automobilová junior akadémia pre deti vo veku od 13 do 14 rokov z Trnavy i širšieho okolia ponúka množstvo zaujímavostí.

Ilustračný obrázok k článku Letný projekt trnavskej automobilky: Deti budú môcť spoznať lietajúce auto a ďalšie zaujímavosti
Zdroj: Dnes24.sk

Týždeň zaujímavých aktivít im umožní spoznať nielen samotný závod, ale aj napríklad unikátne lietajúce auto a ďalšie zaujímavosti. Automobilová junior akadémia má podporu Zväzu automobilového priemyslu a participuje na nej aj Materiálovotechno­logická fakulta Slovenskej technickej univerzity v Trnave.

Zaujímavý program

„Začneme v pondelok 11. júla prednáškami na témy Bude auto stroj, počítač alebo robot? a Materiály budúcnosti pre automobilový priemysel,“ informoval hovorca PSA Peter Švec. Druhý deň deti v PSA Groupe privíta samotný generálny riaditeľ Remi Girardon a pozrú si prevádzky lisovňa, zvarovňa, montáž, logistika, kvalita a environment. Streda bude znovu venovaná prednáškam ako Ako predať každé auto? Mám nápad, čo s ním?, ale aj spoločným hrám a štvrtý deň Automobilovej junior akadémie pôjdu trnavské deti do Nitry do technického múzea na Agrokomplexe a do blízkych Janíkoviec zoznámiť sa s lietajúcim autom konštruktéra Štefana Kleina.

Prečítajte si: Študenti, hľadáte brigádu na leto? Trnavská automobilka prezradila, čo ponúka

Na záver vypracujú v tímoch projekty na zaujímavé témy a čaká ich promócia s udelením Ceny dekana MtF pre najkreatívnejšiu skupinu, Ceny prezidenta Zväzu automobilového priemyslu SR pre päť najaktívnejších účastníkov a Ceny účastníkov pre najlepšiu skupinu.

Aj v ďalších mestách

„Automobilová junior akadémia je zaujímavou alternatívou k doterajším aktivitám pre deti v Trnave. Ešte stále sa môžu na ňu prihlásiť,“ dodal Švec. Okrem Trnavy sa Automobilová junior akadémia uskutoční aj v ďalších dvoch mestách s automobilovými závodmi, v Žiline od 25. do 29. júla a v Bratislave od 22. do 26. augusta.

Prečítajte si: Trnavská automobilka plánuje prijať nových ľudí: Dôvodom je výroba nového modelu auta

„Automobilová junior akadémia je reakciou na aktuálnu situáciu v priemysle a celospoločenskú potrebu zvýšenia počtu kvalifikovaných zamestnancov s technickým vzdelaním. Chceme upozorniť aj širokú verejnosť na túto skutočnosť a aj týmto spôsobom zoznamovať žiakov so svetom vedy a techniky,“ uviedol prezident Zväzu automobilového priemyslu Juraj Sinay. Informácie o možnosti prihlásenia sú na webe ajakademia.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM