Dominika Handzušová Kultúra

Leto na korze sa chýli k záveru: Kto spríjemní atmosféru pred radnicou?

Leto na korze sa pomaly končí, má pred sebou svoj posledný týždeň. Pozrite si, aké nás v rámci neho čakajú divadlá a koncerty.

Ilustračný obrázok k článku Leto na korze sa chýli k záveru: Kto spríjemní atmosféru pred radnicou?
Foto: Dominika Handzušová

Na programe sú až tri hrané vystúpenia – divadlo, činohra spojená s bábkoherectvom a pantomíma. Nebude chýbať jazz a dychovka, gitary oživia staré hitovky. V strede týždňa korzo rozozvučí africká kultúra.

Túlavé divadlo: Cyrano alebo Bálabilé o nose

Vtipné verše, šermiarske súboje. Ale predovšetkým výpoveď o láske, samote a podivnom osude. Po dlhom čase sa zjavuje Cyrano, ktorý ešte nemá vek na to, aby bilancoval, aby zdobil a žiaril. Ale bojoval, lebo len skutočná krása vedie do záhuby.
pondelok o 19:30 hod.

Voice live duo

Nová tvár na scéne slovenského jazzu, divadla i maliarstva, to je Samuel Hošek. Pri svojej produkcii vkusne využíva možnosti elektroniky a tvorby zvukových slučiek. Jeho repertoár tvorí široká paleta piesní od jazzových balád po popovú súčasnosť. Na akustickej gitare sprevádza Stano Počaji.
utorok o 19:30 hod.

Thierry & friends

Hudba Afričana Thierryho Ebama stojí na pravých koreňoch reggae a africkej kultúry. Filozofické texty spievané vo francúzštine, slovenčine a v jazyku lingala spolu s improvizáciami hudobníkov sľubujú nevšedný etno zážitok.
streda o 19:30 hod.

Krumpľová komédia

Činoherno-bábková inscenácia pre deti aj dospelých podľa 150 rokov starého textu A.E. Timka, ktorý sa našiel v Archíve Matice slovenskej. Dvaja kočovní komedianti rozbalia svoj kufor a rozohrajú rozprávkový príbeh plný zemiakových hrdinov… a zábavy.
štvrtok o 18:00 hod.

Divadlo Fortissimo: Kufor, Smetiak

Dve predstavenia mímov Vlada Kulíška (SR) a Radka Michalka (ČR), ktorých spolupráca trvá už 25 rokov. Spoločne absolvovali viac ako 3000 predstavení po celej Európe, ale aj vo Vietname či USA.
piatok o 18:00 hod.

Duo Live Guitar

hity z rokov šesťdesiatych a sedemdesiatych v podaní Pavla Opatovského, Ladislava Pagáča a hosťa Tonyho Šidlíka.
sobota o 19:30 hod.

„11“ z Ivánky

Mladá dychová kapela so stodesaťročnou tradíciou ponúkne nové úpravy známych skladieb.
nedeľa o 19:30 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM