Tlačové správy

Trnavčania dali nápadom na lepší život v kraji najviac hlasov

Trnavčania a ľudia z regiónu vybrali 8 projektov, ktoré pomôžu najmä chorým detičkám a rozšíria zeleň v centrách miest. Prečítajte si, ktoré z nich dostali najväčšiu podporu práve v našom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania dali nápadom na lepší život v kraji najviac hlasov
Zdroj: TESCO SR

Na celom Slovensku tento rok pribudne až 77 nových možností na viac oddychu, športovanie detí, zdravý životný štýl, komunitných aktivít aj pomoc znevýhodneným skupinám ľudí. A polepšia si aj komunity v Trnavskom kraji.

Rozhodli o tom zákazníci Tesca, ktorí dali najlepším projektom neziskových organizácií na zlepšenie života v komunite až 3,3 milióna hlasov! Do hlasovania sa zapojilo aj desaťtisíce obyvateľov Trnavského kraja, ktorí si vybrali 8 projektov na zlepšenie svojho okolia ako napríklad tvorenie novín na vyplnenie voľného času pre onkologicky choré detičky, revitalizáciu parkov v mestách či tábor pre autistické deti.

Hlasovanie v rámci nového komunitného programu Tesco Vy rozhodujete, my pomáhame prebehlo od 11. mája 2016 do 7. júna 2016 vo všetkých predajniach Tesco. „Zapojenie toľkých ľudí do hlasovania o najlepší projekt neziskových organizácií nás veľmi príjemne prekvapilo. Približne každý tretí zákazník hlasoval. Mali vskutku neľahkú úlohu – vybrať si z 229 skvelých projektov, z ktorých každý by bol určite prínosom pre miestnu komunitu. Ľuďom na Slovensku záleží na svojom okolí a miliónmi hlasov vybrali tie, ktoré získajú našu podporu a zmenia niečí príbeh. Ide o prvý ročník nášho nového komunitného programu Vy rozhodujete, my pomáhame a už teraz sa tešíme na ďalšie kolo. Ďakujeme všetkým organizáciám, ktoré sa zapojili, a zákazníkom za ich hlasy a podporu,“ povedal Peter Sklenář, manažér spoločenskej zodpovednosti Tesco Stores SR.

Zákazníkom sa páčili najmä nápady na vytvorenie miest na oddych, rozvoj aktivít pre deti a mládež a na pomoc znevýhodneným ľuďom. „Každý z víťazných projektov dostane po podpise zmluvy grant vo výške 1 300 eur od Tesca na realizáciu svojho projektu. Neziskové organizácie majú na realizáciu nápadov čas do konca novembra,“ dodal P. Sklenář.

Podporené projekty v Trnavskom kraji:

  • Špeciálna základná škola Galanta – Hurá do prírody
  • Alzheimercentrum Piešťany, n.o. – Podpora klientů s demencí prostřednictvím terapeutických panenek
  • Základná umelecká škola Hlohovec – Detské tvorivé leto 2016
  • Baseballový klub Angels Trnava – Bavíme sa baseballom
  • Obec Trstená na Ostrove Obnova a zlepšenie funkčnosti detského ihriska
  • Domov dôchodcov a domov sociálnych služieb pre dospelých Holíč – Fit park pre seniorov a hendikepovaných občanov
  • Materská škola L. Novomeského 1290/2, Elokované pracovisko Kolónia 544 Senica – Rozprávková záhrada
  • Materská škola, Nám. B. Bartóka 495/18, Veľký Meder – V kruhovom objazde bezpečne Tescom

Zaujímavosti o projektoch neziskových organizácií:
• Do grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame prihlásilo svoje projekty 438 neziskových organizácií
• Z prihlásených projektov grantová komisia vybrala 229 najlepších, ktoré postúpili do hlasovania v predajniach Tesco
• O najlepších 77 projektoch rozhodli hlasovaním zákazníci Tesca od 11. mája 2016 do 7. júna 2016
• Každému víťaznému projektu daruje Tesco 1 300 eur na realizáciu
• Do hlasovacích boxov v predajniach Tesco vhodili zákazníci 3 272 201 žetónov
• Najviac ľudí hlasovalo v Trnavskom, Trenčianskom a Prešovskom kraji
• Z víťazných 77 projektov presne 38 % projektov bolo zameraných na rozvoj športu, 29 % na podporu vzdelávania a mladých ľudí a 17 % projektov navrhovalo aktivity s cieľom podporiť sociálnu starostlivosť
• Na realizácii víťazných projektov bude pracovať 1 518 dobrovoľníkov
• Zamestnanci Tesca pri projektoch pomôžu 1 344 hodinami

Viac informácií o víťazných projektoch je na www.tesco.sk/pomahame, kde Tesco včas zverejní aj informácie o ďalšom kole programu Vy rozhodujete, my pomáhame.

Tesco pôsobí na Slovensku už takmer 20 rokov. Za ten čas sa stalo synonymom moderného maloobchodu, priekopníkom multikanálového predaja a dlhodobým partnerom slovenských dodávateľov. V súčasnosti Tesco prevádzkuje viac ako 150 obchodov najrôznejších formátov, 18 čerpacích staníc, ale aj služby Tesco Potraviny domov a Tesco Mobile. Po celom Slovensku zamestnáva 10 000 ľudí a patrí medzi troch najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine. Neustále inovuje svoju ponuku. Zákazníkom ponúka aj široký výber privátnych výrobkov pod značkou Tesco Finest či Pravá chuť. Tesco na Slovensku je zároveň jedným z lídrov spoločenskej zodpovednosti a realizuje projekty ako Potravinová zbierka pre ľudí v núdzi, Grantový program „Vy rozhodujete, my pomáhame”, alebo Detská atletika.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Ľudia na Slovensku rozhodli: 77 projektov, ktoré zlepšia ich životy
1
Galéria
Zdroj: TESCO SR
Zdroj: TESCO SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM