Monika Hanigovská Samospráva

Máte dobrý nápad? Mesto Trnava vyčlenilo vyše 154-tisíc eur na dotácie

Obyvatelia môžu opäť podávať žiadosti o dotácie. Samospráva bola tento rok štedrejšia oproti vlaňajšku. Na tieto účely sa vyčlenilo 154 853 eur.

Ilustračný obrázok k článku Máte dobrý nápad? Mesto Trnava vyčlenilo vyše 154-tisíc eur na dotácie
Zdroj: TASR

Obyvatelia Trnavy môžu už opäť podávať na radnici svoje žiadosti o poskytnutie tohtoročných dotácií na podporu aktivít vo viacerých oblastiach.

Do 16. februára musia na ňu doručiť vyplnené formuláre, žiadosti následne budú posudzovať jednotlivé komisie mestského zastupiteľstva.

Pestrý výber

Mesto Trnava vyhlásilo súťaž na získanie dotácií v roku 2018 na aktivity v oblastiach šport, mládež, výchova a vzdelávanie, záujmová umelecká činnosť a kultúrne aktivity, charita, zdravotne znevýhodnení, zdravie a drogová prevencia, ekológia, životné prostredie, adaptácia na zmeny klímy a prorodinne orientované mesto.

Na tieto účely vyčlenila samospráva v rozpočte mesta 154 853 eur, čo je oproti vlaňajšku o 10 000 eur viac.

Informoval o tom hovorca mesta Pavol Tomašovič. Dotácie schvaľuje podľa ich výšky primátor, mestská rada alebo zastupiteľstvo.

Podmienky dotácie

Podľa platných kritérií každý žiadateľ môže predložiť v jednom roku maximálne dve žiadosti o dotáciu a ich účel sa nesmie zhodovať. Žiadosti, ktoré nespĺňajú túto podmienku, budú zo súťaže vyradené. Dotáciu nemôže získať ani žiadateľ, ktorý v predchádzajúcom roku nedodržal podmienky poskytnutej dotácie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM