Dominika Handzušová Rôzne

Máte zaujímavé fotky nášho mesta či okolia? Prispejte do tejto knihy, ostatná išla ako teplé rožky!

Trnavský samosprávny kraj pripravuje štvrté vydanie reprezentačnej publikácie. Prispieť do nej svojou tvorbou môžete aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Máte zaujímavé fotky nášho mesta či okolia? Prispejte do tejto knihy, ostatná išla ako teplé rožky!
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia obcí a miest Trnavského samosprávneho kraja, ktorí sa zaujímajú o fotografovanie, môžu prispieť do pripravovanej reprezentačnej publikácie Rodný môj kraj. V závere tohto roka by malo uzrieť svetlo sveta už jej 4. vydanie. Doplnené má byť o aktuálne zábery a informácie. Fotografie môžu autori posielať až do konca leta.

Je o ňu veľký záujem

„O predošlé tri vydania knihy Rodný môj kraj bol veľký záujem a nezostal nám na Úrade Trnavského samosprávneho kraja v podstate ani jeden kus,“ povedal hovorca kraja Patrik Velšic. O takúto formu spolupráce na tvorbe knihy sa u verejnosti uchádza kraj podľa jeho slov po prvý raz.

Publikácia, postavená predovšetkým na obrazovej časti, predstavuje všetky regióny Trnavského kraja a je nepredajná. Predseda kraja ju používa ako vecný dar pri príležitosti rôznych návštev či pri oceňovaní pracovníkov, no poskytli ju aj každej obci v kraji a verejným knižniciam.

Čo chcú na záberoch?

„Predpokladaný náklad nového vydania je okolo 700 kusov, kniha má okolo 400 strán,“ povedal Velšic. Zostavovatelia majú záujem o také fotografie z obcí, ktoré predstavujú hlavne málo známe, no príťažlivé zákutia alebo podujatia. „No neznamená to, že o zábery z väčších miest nemáme záujem. Veď Trnava, Skalica, Dunajská Streda či ostatné sa od posledného, tretieho vydania v roku 2012, zmenili,“ dodal Velšic.

Reprezentačná publikácia Rodný môj kraj vyšla prvýkrát v roku 2008, ako prílohu mala CD piesní rodáka Gejzu Dusíka. Druhé, rozšírené vydanie v roku 2009 obsahovalo dve CD s piesňami speváckych zborov kraja a filmom Pavla Dvořáka Hľadanie stratených svetov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM