Dominika Handzušová Iné športy

Medzinárodný florbalový turnaj v Prahe aj s trnavskou účasťou: FBC 11 Trnava si zahrá na Czech Open

Na Floorball Czech Open sa už od roku 1992 pravidelne zúčastňuje cez 200 mužstiev z viac ako 20 krajín. Trnavský zástupca nastúpi v kategórii mužov spolu s ďalšími 127 tímami. V skupine má pritom jedného z najväčších favoritov.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný florbalový turnaj v Prahe aj s trnavskou účasťou: FBC 11 Trnava si zahrá na Czech Open
Foto: Slávka Kellová

Turnaj je rozdelený na šesť kategórií. Dve z nich sú ženské, tretia juniorská. Mužské kategórie sú tri: Muži Elita, Muži Pro, a Muži, v ktorej sa predstaví aj FBC 11 Trnava.

Najpočetnejšia kategória

128 účastníkov v tejto kategórii je rozdelených do 32 základných skupín po štyroch účastníkoch. Tímy si v nich zahrajú systémom každý s každým. Do play-off následne postupujú všetky tímy, o ich nasadení rozhodne umiestnenie v základných skupinách. Ďalej sa pokračuje vyraďovacím spôsobom pravidlom náhlej smrti – na jeden víťazný zápas.

Súperom najväčší favorit

FBC 11 Trnava si v skupine zahrá postupne s fínskym KamuGang (14. augusta o 14:40) a českými FBC Black (v rovnaký deň o 18:20) a FBC Kutná Hora (15. augusta o 8:00). FBC Black tvoria predovšetkým hráči extraligového Liberca. Napriek tomu nevyužil tím právo štartovať v kategórii Muži Pro. Predstavitelia FBC Black tento krok odôvodnili tým, že s veľkým počtom českých mužstiev v tejto kategórii sa stretávajú počas celého roka. Volili turnajové spestrenie a zároveň sa stali jedným z najväčších favoritov turnaja.

Foto: ilustračné.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM