Dominika Handzušová Samospráva

Mesto chce novú oddychovú zónu pri severných hradbách: Vyjadrite aj vy svoj názor!

Časť priestoru na vnútornej strane hradieb medzi Hornopotočnou a Jerichovou by mala byť sprístupnená verejnosti. Môžete sa zapojiť aj vy so svojimi nápadmi a pripomienkami.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce novú oddychovú zónu pri severných hradbách: Vyjadrite aj vy svoj názor!
Zdroj: Dnes24.sk

V bezprostrednej blízkosti mestských hradieb by mala vzniknúť spoločensko-oddychová zóna. Návštevníkom má poskytnúť možnosť komorného posedenia, ale aj priestor s historickou atmosférou vhodnou na organizovanie rôznych kultúrnych akcií pod holým nebom.

Ohradia ju kované brány

„Priľahlý hradobný múr bude osvetlený, priestor okrem zelene skrášli prírodne stvárnená malá okrasná fontána. Nebudú chýbať pitná fontánka, lavičky, stojany na bicykle, smetné koše a informačné tabule,“ konkretizuje mesto svoj zámer. Hlavný chodník bude z prírodných štiepaných platní, ostatné spevnené plochy z prírodných valúnov. Aby bolo možné spoločensko-oddychovú zónu na noc uzamknúť, bude z oboch strán ohradená vkusnými kovanými bránami.

Dve verzie pre pódium

Pódium na uskutočňovanie kultúrnych podujatí môže byť riešené dvomi spôsobmi. „Vybudované spevnené plochy budú využívať organizátori akcií na umiestnenie vlastného pódia, alebo tam samospráva postaví rozoberateľné pódium z prírodných materiálov, ktoré bude umiestnené na spevnených plochách počas celej letnej sezóny,“ píše sa na webe mesta. Samospráva chce uplatniť v riešení projektu vysokú kvalitu konštrukcií a materiálov s dlhou životnosťou, odolnosťou proti vandalom a nenáročnou údržbou.

Na vizualizáciách si môžete pozrieť, ako by mal tento priestor vyzerať. Ak máte akékoľvek nápady alebo pripomienky k projektu, napísať ich môžete do 26. júna na spravy@trnava.sk.

Foto: mesto Trnava

Vizualizácia oddychovej zóny pri severných hradbách
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM