Monika Hanigovská Rôzne

O zážitky majú postarané: V Trnave vyrástlo detské mestečko

Svoje brány v Trnave otvorilo detské mestečko. Jeho občania v ňom nájdu napríklad aj banku, matriku, radnicu, univerzitu, herňu, či ihrisko.

Ilustračný obrázok k článku O zážitky majú postarané: V Trnave vyrástlo detské mestečko
3
Galéria
Zdroj: TASR

Vyskúšajú si život dospelákov. Od dnešného dňa sa môžu deti v našom meste zapojiť do projektu s názvom miniTrnava – mesto detí, ktorý organizuje radnica. Domovom tohto projektu sa stala tréningová plocha Mestského zimného štadióna, kde vyrástlo zaujímavé detské mestečko.

Lákavá plocha

Vzniknuté mestečko ponúka svojim občanom prácu, zábavu, ale aj možnosti, ako svoje mesto spravovať, či zveľaďovať. Lákadlá budú otvorené pre deti v každý pracovný deň od 08.00 do 16.00 hodiny. Pozrite sa spolu s nami, čo všetko si môžu deťúrence v takomto mestečku vychutnať a vyskúšať.

Zdroj: Mesto Trnava

Na občanov tohto detského mestečka, tzv. miniTrnavčanov, v ňom čaká množstvo zaujímavých stanovíšť. Môžu sa tak tešiť na market, tanečnú akadémiu, kreatívne dielne, kino, divadlo, banku, matriku, stravovanie, radnicu, mestský úrad, univerzitu, herňu, ihrisko, miniTrnavskú televíziu, záhradníctvo, stravovanie, taxi, učebňu, výskumné stredisko, či remeslá. V meste nájdu aj tzv. oddychovú časť, pódium, noviny, či ako v naozajstnom meste aj smetiarov. Jednotlivé časti mesta budú medzi sebou aktívne spolupracovať.

Naučia sa hospodáriť

Deti budú počas rôznych aktivít v mestečku odmeňované a to v špeciálnej mene trnka. „Tieto peniaze, MiniTrnky, si budú môcť zarobiť na jednotlivých stanovištiach, ktoré nájdu v tomto meste. Každé stanovište bude potrebovať zamestnancov. Môžu sa tak napríklad zamestnať na úrade, na univerzite, v banke, či v dielničke. Možností je veľa. Zarobené MiniTrnky budú môcť míňať napríklad v kine, markete, v remeselníckych dielniach ale aj v taxi službe, ktorú ešte dolaďujeme, “ informovala náš spravodajský portál koordinátorka projektu Katarína Haršányiová.

Ako ďalej uvádza, deti sa týmto spôsobom naučia hospodáriť s financiami a prijímať zodpovednosť za vlastné rozhodnutia.

Zdroj: Mesto Trnava

"V miniTrnave sa budú deti hrať samy, bez rodičov. Tí majú vstup na hernú plochu povolený len na obmedzený čas (na základe 30-minútového víza, ktoré získajú na matrike). Rodičia či návštevníci však môžu dianie v meste detí sledovať z vyvýšenej návštevníckej zóny počas celého dňa. Na každom stanovišti bude prítomný dospelý vedúci, ktorého úlohou je zabezpečiť plynulý a bezpečný chod hry,“ informuje radnica na svojom webe.

Ako ďalej dodal trnavský magistrát, vstup do takéhoto mestečka je zdarma, pričom sa netreba prihlasovať vopred. Stačí len prísť, na stanovišti matrika požiadať o preukaz občana miniTrnavy. Dôležité je taktiež vybaviť svoje dieťa fotokópiou preukazu poistenca a telefónnym číslom na jedného z rodičov. Akoinformuje mesto, zabaviť sa v mestečku môžu deti vo veku od 8 do 15 rokov. Projekt MiniTrnava – mesto detí bude fungovať do 4. augusta.

OBRAZOM: Mesto detí  v Trnave láka na množstvo zaujímavostí
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM