Monika Földešiová Rôzne

Mesto spustí novú webovú stránku

Inovovaný portál mesta plánuje od apríla spustiť trnavská radnica. Na adrese www.trnava.sk nájdu užívatelia už o niekoľko týždňov v novej podobe a s pridanými funkciami informácie o dianí nielen v samospráve, ale aj v kultúrnych inštitúciách a ďalšíc

Mestský úrad pripravoval modernejšiu verziu niekoľko mesiacov, náklady sa vyšplhali na 17.300 eur (bez DPH).
V novom vizuále sa stránka drží mestskej modro-žltej farebnosti, ale pre jednotlivé kapitoly mesto-občan-podnikateľ-návštevník pribudli aj ďalšie farby, umožňujúce návštevníkovi ľahšiu orientáciu. Stránka má byť, ako uviedol pre TASR hovorca mesta Pavol Tomašovič, určená širšiemu publiku, bude prehľadnejšia a intuitívnejšia. K pôvodnému obsahu pribudne sekcia Moja Trnava, čo je priestor pre vstupy Trnavčanov, pre ich blogy i fotografie. Novo bude fungovať aj kalendár podujatí, v ktorom sa bude dať vyhľadávať nielen podľa dátumu, ale aj podľa charakteru akcie, napríklad koncerty, bohoslužby, výstavy, súťaže, kino, divadlo, seniori. K jednotlivým aktualitám bude umožnená diskusia a bude možné takisto podávať občianske podnety elektronicky.
„Úradná tabuľa bude rozdelená na oznamy pre občanov a pre podnikateľov. Nájdu tam potrebnú legislatívu, formuláre, kontakty na pracovníkov radnice a podobne. Na webe budú všetky informácie o mestskom zastupiteľstve, všeobecne záväzné nariadenia, rovnako s možnosťou vyhľadávania,“ dodal Tomašovič. Stránka bude mať anglickú verziu a bude poskytovať aj možnosť zväčšenia písma. Zachová si aj možnosť sledovania vybraných miest v centre Trnavy prostredníctvom živej kamery.
K rovnakému termínu pripravuje spustiť novú stránku aj Trnavský samosprávny kraj. Informácie k nej zatiaľ neposkytol.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM