Dominika Handzušová Iné športy

Mestská florbalová liga s novým formátom: Posledný týždeň na podanie prihlášky

Po ligovej sezóne dostávajú pre florbal priestor aj amatéri a nadšenci. Kedy a akým systémom sa mestská liga bude hrať a aké je štartovné?

Ilustračný obrázok k článku Mestská florbalová liga s novým formátom: Posledný týždeň na podanie prihlášky
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Spoluorganizátorom tejto ligy je trnavský florbalový klub FBC 11 Trnava. Zápasy sa budú konať v Mestskej športovej hale približne dvakrát do mesiaca. Zúčastniť sa môže maximálne osem tímov, liga sa otvorí ak sa prihlási aspoň šesť.

Štartovné bolo stanovené na výšku 200 € na jeden tím. V sume je zahrnutý prenájom haly, rozhodcovia, časomerač a zapisovateľ a ďalšie náklady na materiál.

Tím môže mať na súpiske maximálne 20, no minimálne 9 hráčov. V priebehu ligy sa môže za poplatok prihlásiť aj nový hráč. Štartovať môžu hráči vo veku 18 a viac. Hráči, ktorí majú 15 až 17 rokov musia k súpiske doložiť potvrdenie o súhlase rodiča s účasťou.

Hrať sa bude systémom každý s každým na odvetné zápasy. Tímy sa tak stretnú počas súťaže dvakrát. Play-off sa tentokrát konať nebude. Hrací čas je 2×15 minút hrubého času, posledných päť minút zápasu sa meria čistý čas. Predbežne organizátori stanovili šesť termínov, ktoré sa upravia v závislosti od počtu účastníkov:

  • 19. apríl: 13:00 hod. – 19:00 hod.
  • 10. máj: 8:00 hod. – 15:00 hod.
  • 17. máj: 12:00 hod. – 19:00 hod.
  • 24. máj: 8:00 hod. – 15:00 hod.
  • 13. jún: 8:00 hod. – 15:00 hod.
  • 14. jún: 8:00 hod. – 15:00 hod.

Zaujala vás myšlienka florbalovej mestskej ligy a chcete sa tiež zúčastniť? Prihlásenie s vyplnenou súpiskou je potrebné poslať mailom na fbc11trnava@gmail.com najneskôr do 3. apríla.

Mohlo by vás zaujímať:
Medaily ušli o vlások: Florbalisti sa so sezónou rozlúčili víťazne
Posledná šanca užiť si hokej: Zaspomínajte si na Memoriáli na Karola Holoviča

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM