Správy

Mestský úrad v Trnave sa kvôli bytom obrátil priamo na ľudí: Má pre nich zaujímavú ponuku!

Zaujímavá ponuka pre súkromných vlastníkov bytov v Trnave. S požiadavkou sa totiž na nich obracia samotný Mestský úrad. O čo vlastne ide?

Ilustračný obrázok k článku Mestský úrad v Trnave sa kvôli bytom obrátil priamo na ľudí: Má pre nich zaujímavú ponuku!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Mestský úrad v Trnave chce odkúpiť od súkromných vlastníkov byty. Potrebuje v zmysle zákona vyriešiť náhradné bývanie pre nájomcov v reštituovaných bytových domoch na území mesta. Podľa hovorcu mesta Pavla Tomašoviča radnica hľadá spolu 14 jedno-, dvoj- a trojizbových bytov.

„Rozhodli sme sa obrátiť priamo na fyzické osoby s ponukou o odkúpenie bytov, nakoľko ceny prostredníctvom realitných kancelárií prevyšujú poskytnutú dotáciu od štátu vo výške 1 000 eur na štvorcový meter. Veríme, že sa nám byty od Trnavčanov podarí odkúpiť,“ povedal Tomašovič.

Mesto vo svojom fonde nemá adekvátne bývanie pre nájomcov z reštituovaných bytov. Ak sa kúpa nepodarí, prípadne nebude v dostatočnom objeme, mesto chce ďalšie byty riešiť prestavbou súčasného bytového fondu. „Napríklad na Golianovej ulici chceme jeden bytový dom po odsťahovaní neprispôsobivých obyvateľov znovu uviesť do štandardu,“ dodal Tomašovič.

Byty by mali mať, ako mesto zverejnilo na svojej webovej stránke, pri jednej izbe výmeru maximálne 45 m2, dvojizbové do 60 m2 a trojizbové do 75 m2, vrátane balkónov a lodží. Najviac bytových náhrad je potrebných pre obyvateľov domu na Hlavnej 20, ktorý má opäť vo vlastníctve Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku, ďalšie sú pre obyvateľov súkromných vlastníkov domov na Kalinčiakovej 1 a 27 a na Štefánikovej 25. Spolu to bolo 17 domácností, tri prípady už mesto vyriešilo.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM