Dominika Handzušová Samospráva

MHD zdarma a Karta Trnavčana: Čo nájdete vo volebnom programe Smeru?

Podľa slov predstaviteľov Smeru volebný program napísali občania mesta. Strana sa zaväzuje naplniť to, čo občanov najviac trápi a kde vidia rezervy.

Ilustračný obrázok k článku MHD zdarma a Karta Trnavčana: Čo nájdete vo volebnom programe Smeru?
Zdroj: Webnoviny.sk

Kandidátom strany Smer-SD na primátora Trnavy je doterajší viceprimátor, 45-ročný Bystrík Stanko. Smer-SD stavia do volieb 28 svojich kandidátov na poslancov, z nich je osem žien a 14 kandidáti majú mandáty aj v súčasnom zastupiteľstve.

V popredí občania

Najpočetnejšou vzdelanostnou skupinou sú inžinieri, ktorých je desať kandidátov, traja sú lekári. Najmladším kandidátom je 21-ročný študent, ktorý získal miesto na kandidátke na základe výsledkov súťaže. „Smer-SD nejde do volebného boja v žiadnej koalícii, najdôležitejším a najlepším koaličným partnerom je práve občan,“ povedala krajská predsedníčka Smeru-SD Renáta Zmajkovičová na stretnutí s novinármi.

„V uplynulom volebnom období Trnava ožila a rozkvitla,“ povedal Stanko. Podľa neho došlo k realizácii plánov, ktoré predtým dlhé roky zostávali iba na papieri. „Smer-SD mal v končiacom zastupiteľstve väčšinu, 18 z celkových 31 poslancov, čo samozrejme, ovplyvnilo aj prijímania rozhodnutí a to v pokojnej a konštruktívnej pracovnej atmosfére,“ konštatoval Stanko.

MHD zdarma

Volebný program pre nasledujúce štyri roky je podľa neho vecný, ale predovšetkým realizovateľný. „Máme volebný program, ktorý nám napísali občania mesta. Vypočuli sme si, čo ich najviac trápi a kde vidia rezervy a dali sme to na papier. Zaväzujeme sa tieto body splniť, ak dostaneme mandát od občanov,“ povedal kandidát na primátora Trnavy Stanko. Svoju doterajšiu spoluprácu s primátorom Vladimírom Butkom (KDH, nekandiduje) hodnotí pozitívne, hoci podľa neho by bolo pre mesto výhodnejšie, keby primátor i väčšina v zastupiteľstve boli z jedného politického subjektu.

Vo volebnom programe Smeru-SD pre Trnavu sú zaradené body ako preprava MHD pre všetkých obyvateľov mesta zadarmo. „Rozpočet Trnavy to dokáže zvládnuť, keď predstavuje náklad 500 000 – 600 000 eur ročne,“ uviedol Bystrík Stanko. Je tam aj Karta Trnavčana so zľavami na parkovanie, rekonštrukcia polikliniky, vybudovanie trvalého trhoviska na Dolnopotočnej ulici, malometrážnych bytov pre mladé rodiny a seniorov, rozšírenie kapacít materských škôl i vytvorenie startupového centra pre začínajúcich podnikateľov a študentov, cyklochodníky. Volebný program nevynecháva opravu miestnych komunikácií, revitalizáciu zelene, kruhový objazd na Koniarekovej, oplotenie ihrísk, humanizáciu sídliska Linčianska a vybudovanie námestia v miestnej časti Modranka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM