Rastislav Búgel Šport

Mihalíková z Australian Open do Trnavy: Postúpila do ďalšieho kola dvojhry

Víťazka juniorskej štvorhry na Australian Open Tereza Mihalíková postúpila na turnaji EMPIRE Women's Indoor 2016 v Trnave do 2. kola dvojhry. V úvodnom kole zdolala v súboji dvoch slovenských tenistiek Kristínu Schmiedlovú po 175 minútach 6:2, 5:7 a 6:4.

Ilustračný obrázok k článku Mihalíková z Australian Open do Trnavy: Postúpila do ďalšieho kola dvojhry
Zdroj: TASR

Obe Slovenky sa dosiaľ nikdy nestretli vo vzájomnom zápase na profesionálnom okruhu ITF, došlo k tomu až v Trnave na desaťtisícovom podujatí. Derby by sa boli však radšej vyhli. „Určite ma to nepotešilo, hneď po žrebe sme si s Terkou písali. Bol to predsa len nepríjemný zápas. Terka hrá v úvode sezóny veľmi dobre, tak ako pred rokom. Má zatiaľ viac vyhratých zápasov. Viac si verí a myslím si, že aj to dnes rozhodlo. Proti sebe sme hrali ešte v juniorských časoch, s Terkou som doteraz ešte neprehrala. Musím povedať, že sa veľmi zlepšila,“ povedala po prehre pre www.tcempire.sk Kristína Schmiedlová.

„Keď sme sa to dozvedeli s Kikou, nevedeli sme, či sa máme smiať alebo plakať. Väčšinou sme pred vzájomnými zápasmi nervózne, obávame sa, ako to odohráme. Prvý set bol dosť nervózny, aj z mojej aj z Kikinej strany. Bolo tam dosť chýb, u mňa najmä ku koncu druhého setu. V treťom sete sme hrali kvalitne, rozhodlo pár loptičiek,“ hodnotila duel Mihalíková.

Postup do 2. kola si v utorok zo Sloveniek vybojovali aj Vivien Juhászová a Rebecca Šramková.

dvojhra – 1. kolo:

  • Vivien Juhászová (SR) – Anastassia Panteličová (Srb.) 6:0, 6:0
  • Natália Vajdová (SR) – Anna Blinkovová (Rus.) 2:6, 4:6,
  • Tereza Mihalíková (SR) – Kristína Schmiedlová (SR) 6:2, 5:7, 6:4
  • Rebecca Šramková (SR) – Tamara Kupková (SR) 6:3, 6:3

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM