Monika Hanigovská Rôzne

Milovníci podujatí zbystrite: Pozrite, aké zaujímavé akcie nás tento týždeň čakajú

Tento týždeň si môžete dopriať všakovaké akcie. Pozrite sa, čo sa chystá v našom meste a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci podujatí zbystrite: Pozrite, aké zaujímavé akcie nás tento týždeň čakajú
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Cestovanie prstom po mape

18. októbra 2017 o 20:00, Kino HVIEZDA, Trnava

V stredu si môžete vychutnať príjemné cestovateľské okienko. Vydajte sa s prstom na mape do lákavého Škótska, v cestopise s názvom Cestovateľské kino: Škótsko. Cestovateľka Mirka Badinská predstaví návštevníkom podujatia krajinu, s ktorou sa spájajú napríklad vetrom ošľahané ostrovy, rozľahlé jazerá, divoké severné a západné pobrežia, rozprávkové a temné hrady, príťažlivé mestá, či ospalé dediny.

Švajčiarsky hurikán v Trnave

19. októbra 2017 od 20:00, ARTKLUB, Trnava

Tento týždeň si budete môcť zresetovať hlavu. Do Trnavy si to miery švajčiarska kapela Zatokrev, ktorá vyrazila na svoje turné Eastern European Tour. V našom Malom Ríme to roztočí už 19. októbra, spolu s domácou metalovou kapelou OHEN (blackened symphonic metal) a takisto domácim alternatívnym zoskupením NAGY&BENI. V sobotu to o 20.00 hodine roztočí NAGY&BENI, o 21:00 hodine sa predstaví OHEN a o 22:00 hodine vystúpi spomínaná skupina ZATOKREV.

Lampiónový sprievod

20. októbra 2017 o 18:00 Leopoldov, stretnutie pred MŠ

Mesto Leopoldov v spolupráci s materskou školou v Leopoldove pozýva na lampiónový sprievod. Ako informuje organizátor akcie, sprievod začína od materskej školy, pokračuje cez mestský park a končí v Spolkovej záhrade. Tešiť sa môžete aj na bohatý program. Súčasťou programu bude diskotéka, veselé osvetlenie a sladkosť pre deti. Akcia láka aj na súťaž o najzaujímavejšiu tekvicu. Všetci súťaživí však musia priniesť takúto vyrezávanú tekvicu do Spolkovej záhrady o 18.00 hodine. Bodkou za pekným programom bude spoločné vypúšťanie lampiónov šťastia.

Filmový festival Ekotopfilm

20. októbra od 16:00, Kino Úsmev Hlohovec

Mesto Hlohovec sa opäť stalo partnerom regionálnej Tour Ekotopfilm – Envirofilm, najstaršieho medzinárodného filmového festivalu s environmentálnou tematikou na svete. Využite túto možnosť a vyberte sa do neďalekého Hlohovca na zaujímavý festival. Milovníci prírody si počas jedného dňa v Kine Úsmev, budú môcť pozrieť 5 krátkych filmov a zapojiť sa do zaujímavej diskusie na tému Od aktivizmu k filmárčine a späť.

Turistika ako vyšitá

21. októbra od 07.00 Železničná stanica, Hlohovec

Dajte si poriadne do tela. Klub slovenských turistov Hlohovec pozýva turistov a priateľov prírody na turistickú akciu s názvom JESENNÝ POCHOD HP 2017. Už 39. ročník tejto akcie predstaví turistom zaujímavý jesenný pochod na trasách:

  • 13 km: Hlohovec – Ovčia skala – Jalšové (3,5 hod),
  • 17 km: Jalšové (alebo Studená dolina) – Ovčia skala – Havran (4,5 hod),
  • 22 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran (6 hod),
  • 28 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran – Piešťany (7 hod)
  • 37 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran – Čertova Pec – Piešťany (9 hod)

Ako uvádza organizátor akcie, trasa 13, 22, 28 a 37 km štartuje pred železničnou stanicou v Hlohovci od 07.00 hod. Štartová registrácia pre trasu 17 km je na kontrole Ovčia skala. Doprava z Trnavy na štart do Jalšového, alebo do Studenej doliny je možná autobusmi hromadnej dopravy, alebo individuálnou dopravou účastníkov.

Duchovia v múzeu

21. októbra od 16.00 do 20.00, Vlastivedné múzeum v Galante

Tento týždeň sa môžete aj príjemne báť. Mesto Galanta ponúka totiž zaujímavý zážitok. Nechajte sa zlákať programom s názvom Duchovia v múzeu. Vlastivedné múzeum ponúkne v sobotu podľa slov organizátora tajomnú atmosféru, pričom jediným zdrojom svetla budú lampáše a sviečky. Časť bohatej histórie a život v minulosti nám prezradia duchovia našich predkov.

FIA CEZ Rallycross Slovakiaring 2017

21. októbra 2017 od 07:00 SLOVAKIA RING, Orechová Potôň

Milovníci adrenalínu si počas víkendu prídu taktiež na svoje. FIA Zóna Strednej Europy v rallycrosse už po druhy krát zavíta na Slovensko. Vychutnať si ju môžete už túto sobotu.

Miro Jaroš – pre (ne)poslušné deti

22. októbra 2017 o 15:00 Suchá nad Parnou, Kultúrny dom

V neďalekej Suchej nad Parnou zažijú deti smršť detských pesničiek. V tamojšom kultúrnom dome to odpáli spevák Miro Jaroš.

Vzácna prehliadka v meste

22. októbra 13.00 a 15.00 pred Bazilikou sv. Mikuláša

Počas nedele si prídu v Trnave na svoje aj milovníci histórie, osobností, či záhad. Nechajte sa zlákať zaujímavým výkladom. Potulky s názvom Potulky Malým Rímom: Tajomstvá trnavských krýpt podľa slov organizátora ponúkajú vzácnu možnosť nahliadnuť do románskeho karnera a krýpt pod bazilikou a Kostolom sv. Jakuba. Odborným sprievodcom tejto akcie bude Emília Izakovičová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM