Dominika Handzušová Krimi

Mladík (20) zabíjal nudu netradičným spôsobom: Prakom strieľal na autá aj okná domov! FOTO

Polícia má v rukách mladíka (20), ktorý ničil cudzí majetok ostreľovaním z podomácky vyrobeného praku. Škoda je zatiaľ vyčíslená na 3200 eur, stále sa však navyšuje.

Ilustračný obrázok k článku Mladík (20) zabíjal nudu netradičným spôsobom: Prakom strieľal na autá aj okná domov! FOTO
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajti zadržali mladého muža (20), ktorý poškodil najmenej 10 áut a 8 rodinných domov. Keďže už bol v podmienke, polícia podala návrh na vzatie do väzby.

Vyčíňal v Trnave a okolí

Podľa polície sa mladík v nedeľu v skorých ranných hodinách vozil spolu rovesníkmi na aute BMW po Trnave a okolitých dedinách. Na ich vození by možno nebolo nič zlé, ak by pritom jeden z nich nezačal ničiť cudzí majetok.

„Pravdepodobne nuda dohnala mladíka k tomu, že zobral do ruky podomácky vyrobený prak a z idúceho auta vystreľoval niekoľkocenti­metrové okruhliaky na autá a domy,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Na sídlisku Prednádražie si podľa jej informácií zobral na mušku zaparkované auto VW Tuareg, na ktorom poškodil vyhrievané sklo. „Nemilé prekvapenie čakalo aj na majiteľa auta Renault Kangoo, ktorému rozbil čelné sklo, ale aj vyhrievanú sklenú výplň v hodnote najmenej 350 eur. Prak namieril aj na zaparkované auto Nissan X Trail v Bielom Kostole, kde poškodil kameňmi aj okná rodinného domu,“ doplnila hovorkyňa.

Nie je to jeho prvý priestupok

Ani po tomto vyčíňaní sa nezastavil a podobné prípady zistili policajti v obciach Križovany nad Dudváhom, Brestovany, Vlčkovce, Zavar – Poronda. Medzi poškodenými bola aj Trnavčanka (85), ktorej zničil žalúzie a okná na dome.

„Polícia doposiaľ vyčíslila škodu na 3200 eur. Spôsobená škoda sa však stále zvyšuje,“ hovorí Linkešová.

Polícia ešte nadránom mladíka zadržala. Ten sa ku všetkému priznal. „Poverený policajt ho vzápätí obvinil z prečinu poškodzovania cudzej veci a nakoľko bol podmienečne odsúdený pre iný trestný čin, spracoval návrh na jeho vzatie do väzby,“ uzavrela Linkešová. O osude mladého recidivistu rozhodne súd v najbližších hodinách.

Akú spúšť narobil mladík svojou zábavkou si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Mladík sa vybúril na sklenených tabuliach áut aj okien
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM