Monika Hanigovská Rôzne

Môžeme sa tešiť, víkend je už tu: TOTO si nenechajte ujsť v Trnave a okolí

Ešte nemáte program na víkend? Možno vám pri rozhodovaní pomôže hneď niekoľko našich tipov na zaujímavé podujatia v Trnave a okolí, ktoré radíme zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Môžeme sa tešiť, víkend je už tu: TOTO si nenechajte ujsť v Trnave a okolí
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Cibuľové slávnosti

18. – 20. augusta, Madunice, amfiteáter

Len približne dvadsať minút od nášho mesta si môžete užiť naozaj zaujímavé slávnosti. V obci Madunice sa totiž uskutočnia tzv. Cibuľové slávnosti 2017. Vychutnať si môžete napríklad súťaže, galaprogram, bubeníkov, či ohňostroj. Nenechajte si ujsť ani cibuľový rekord a súťaž o najväčšiu cibuľu.

Akcia poteší aj milovníkov hudby. Počas Cibuľových slávností sa divákom predstaví napríklad Kmeťoband, tanečné trnavské štúdio Alegria, huslové dievčenské trio G – Strinx. Na svoje si prídu aj naši najmenší. Pripravené bude maľovanie na tvár, trampolína, tvorivé dielne a nafukovadlá. Cibuľové slávnosti si budú môcť návštevníci vychutnať v piatok, 18. augusta od 20.00 hod., v sobotu, 19. augusta od 09.00 do 22.00 hod. a v nedeľu, 20. augusta od 12.00 hod.

Silné autá

18. – 20. augusta, od 09.00, SLOVAKIA RING – official site, Orechová Potôň

Silné autá, adrenalín a boj, aj taký bude ôsmy ročník FIA CEZ Round 8 – Slovakia Ring. Ako uvádza organizátor akcie, autá budú rozdelené do viacerých tried až po kráľovskú GT.

Pivné slávnosti

18. – 19. august, v sade Antona Bernoláka

Milovníci zlatistého moku, máte sa na čo tešiť. V Trnave už v piatok vypuknú pivné slávnosti. Na svoje si však prídu aj milovníci jedla, tešiť sa môžete na všakovaké chutné pivné špeciality a pochutiny k pivu, ktoré zaplnia vaše žalúdky. V ponuke však nebude chýbať napríklad ani tradičný guláš, cigánska, či napríklad podplamenník. Pivné slávnosti si tak budete môcť vychutnať v piatok od 15.00 do 23.00 hod. a sobotu od 10.00 do 23.00 hod.

Kino: Na Doraz

18. august o 18.00, Kino Hviezda, Paulínska, Trnava

Halle Berry v hlavnej úlohe milujúcej matky, ktorej bez akéhokoľvek varovania unesú v parku syna. Nútená okolnosťami, musí vziať veci do vlastných rúk a prenasledovať únoscov. A tak vás čaká akciou, automobilovými naháňačkami a nervy drásajúcimi scénami nabitý filmový príbeh.

Trebatické hody

18. – 20. augusta, Trebatice, AMK Trebatice, Areál zdravia Trebatice

Aj v neďalekých Trebaticiach si prídu na svoje milovníci zábavy a dobrej hudby. V dedinke už v piatok vypukne podujatie s názvom Trebatické hody 2017. A program je naozaj zaujímavý. V areáli AMK Trebatice sa predstaví Polemic, Iné Kafe, Slobodná Európa, Hex, Smola a Hrušky, Sematam, In Justice, Xindl X, Wanastowi vjecy, DJ stanley, Symfóbia, Konflikt, King Shaolin, Modus Memory a ZUNA Band.

Akcia odštartuje v piatok, 18. augusta od 16.00 hod. v areáli AMK Trebatice, pričom program si budete môcť vychutnať v areáli AMK Trebatice aj počas soboty, 19. augusta od 16.00 hod. V nedeľu, 20. augusta bude program pokračovať v tzv. Areáli zdravia Trebatice, kde sa od 19.00 do 24.00 hod. predstaví ZUNA Band.

Špačinský jarmok

19. august od 16.00, Špačince, amfiteáter

Milovníci jarmokov a zábavy by mali zbystriť pozornosť. V neďalekých Špačinciach sa chystá akcia s názvom Špačinský jarmok. V tamojšom amfiteátri si budete môcť vychutnať všakovaké folklórne skupiny. Predstaví sa napríklad folklórna skupina Blavanka, Špačinčanka, Karpatskí Valaškári, Karpaty. Súčasťou Špačinského jarmoku budú aj jarmočné ukážky, občerstvenie, kolotoče a napríklad trampolíny.

Za svetla lampášov

19. august, od 18.45, Kostol a kláštor sv. Kataríny

Bude to zážitok. Združenie Zachráňme hrady a dobrovoľníci z projektu Katarínka pripravili pre návštevníkov podujatie s názvom Noc hradov a zrúcanín na Katarínke. Nechajte sa zlákať bohatým programom, ktorý odštartuje už túto sobotu o 18.45 hod. Ako uvádza organizátor akcie, podujatie Noc hradov a zrúcanín na Katarínke otvorí bohoslužba, po nej si budú môcť poslucháči vychutnať barokový koncert. Zážitkom bude aj napríklad nočné sprevádzanie Katarínkou za svetla lampášov, fakieľ a sviečok. Predpokladané ukončenie podujatia bude o 23.00 hod.

Ocenená skupina

20. august od 17.00 h. v mestskom amfiteátri, Trnava

V nedeľu sa v našom meste predstaví hudobný projekt s názvom Koncert Dychových Hudieb: Straňanka, CZ. Vychutnajte si hudobnú skupinu, ktorá získala niekoľko ocenení.

Kino: Zabijakov osobný strážca

20. august o 17.30, Kino Hviezda, Paulínska, Trnava

Špičkový bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) dostane špeciálnu úlohu – musí sa postarať o svojho úhlavného nepriateľa. Jeden z najznámejších zločincov sveta, Darius Kincaid (Samuel L. Jackson), je kľúčovým svedkom v dôležitom prípade, a treba ho bez ujmy na zdraví dopraviť na súdne pojednávanie. Neúprosný telesný strážca a obávaný zabijak, ktorí si dlhé roky šli po krku, sa na dlhých 24 hodín stanú súčasťou spoločného tímu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM