Monika Hanigovská Rôzne

MTF STU v Trnave hostila nadaných stredoškolákov: Najlepší zabojujú v Budapešti

Na pôde trnavskej školy sa stretli tí najšikovnejší. Z celoslovenského kola súťaže Mladý mechatronik vzišli víťazi. Zabojujú na EuroSkills 2018 v Budapešti.

Ilustračný obrázok k článku MTF STU v Trnave hostila nadaných stredoškolákov: Najlepší zabojujú v Budapešti
Zdroj: TASR

Dvadsaťšesť študentov tretích a štvrtých ročníkov stredných škôl zo Slovenska si zmeralo sily vo finále 6. ročníka súťaže Mladý mechatronik. Celoslovenské kolo zorganizovali v závere uplynulého týždňa na Materiálovo-technologickej fakulte Slovenskej technickej univerzity v Trnave.

Dvojčlenné tímy z Košíc, Myjavy, Žiliny, Levíc, Spišskej Novej Vsi, Nitry, z Podbrezovej, Martina, Bratislavy, Žiaru nad Hronom, Novák, Trnavy či z Dubnice nad Váhom.

Súťažili v montáži komponentov a príslušenstva, riešili konštrukčné úlohy z oblasti elektrotechniky, automatizácie a mechaniky. Praktická prezentácia prebiehala nielen pred zrakmi odbornej hodnotiacej komisie, ale aj pred žiakmi základných škôl.

Trojka najlepších

Prvé miesto obsadila dvojica žiakov zo Strednej priemyselnej školy strojníckej a elektrotechnickej v Nitre Filip Gerhát a Kristián Andocs. Na druhej priečke sa umiestnili Gabriel Augustín a Anton Berta z Technickej akadémie v Spišskej Novej Vsi a na treťom mieste skončili Miloš Kovárik a Marcel Seneši zo Strednej priemyselnej školy v Leviciach.

Víťazi si zároveň vybojovali účasť na medzinárodnom fóre EuroSkills 2018 v Budapešti.

Organizátorom bol Štátny inštitút odborného vzdelávania, ktorý v priebehu školského roka organizuje viacero súťaží, pomáhajúcich pri formovaní nových talentov v rôznych odboroch. Informovala o tom Lenka Dorčáková z inštitútu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM