Dominika Handzušová Krimi

Muž (25) kradol kryty z lámp: V rušňovom depe napáchal škodu za 1300 eur

Muž (25) z Budmeríc demontoval kovové kryty z lámp. Polícii sa neskôr priznal, že ich chcel odniesť do zberných surovín.

Ilustračný obrázok k článku Muž (25) kradol kryty z lámp: V rušňovom depe napáchal škodu za 1300 eur
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Všímaví pracovníci železníc nahlásili polícii podozrivé správanie. Policajti železničnej polície zadržali muža (25), ktorý kradol v rušňovom depe v Trnave.

Ukryl sa v kroví

„Všimli si ho v utorok, ako okolo obeda demontuje kovové kryty z lámp,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. Dve policajné hliadky prepátrali podľa jej slov okolie depa a muža zadržali ukrytého v neďalekom kroví. „Z lámp sa mu podarilo zložiť šesť krytov a nebyť všímavých ľudí, odniesol by si aj ďalšie. Pri výsluchu sa priznal, že prichystaných šesť krytov chcel ukradnúť a odniesť do zberných surovín,“ opísala hovorkyňa.

Škoda 1300 eur

Železniciam tak podľa polície vznikla škoda za viac ako 1300 eur. „Poverený policajt muža ešte v utorok obvinil z prečinu krádeže v štádiu pokusu,“ dodala Linkešová, podľa ktorej mužovi (25) z Budmeríc hrozí v zmysle zákona strata slobody až na dva roky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM