Rastislav Búgel Krimi

Muž (39) z nášho okresu zareagoval na inzerát: Prišiel o peniaze, k autu sa nedostal

39-ročný muž z trnavského okresu sa poriadne popálil. Zareagoval na inzerát, v ktorom predajca ponúkal ojazdené auto. Poslal zálohu, no k peniazom a autu sa už nedostal.

Ilustračný obrázok k článku Muž (39) z nášho okresu zareagoval na inzerát: Prišiel o peniaze, k autu sa nedostal
Zdroj: TASR

“Polícia obvinila najmenej v dvoch prípadoch mužov z podvodu na internetových bazároch. Dvojica mužov si zverejnila na internetovej stránke „bazos.sk“ inzerát, prostredníctvom ktorého ponúkali na predaj ojazdené auto. Mitsubishi L 200, 4×4, vyrobený v roku 2001 inzerovali v novembri 2015 za sumu 1600 eur a v prípade záujmu o prihlásenie auta, žiadali navyše 420 eur,“ informuje trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Lienkešová.

Ako informuje polícia, na ponuku zareagoval telefonicky 39-ročný muž z okresu Trnava. “S predávajúcim sa cez telefón dohodli na zálohe 1000 eur. Podmienkou pre rezerváciu bol aj prevod peňazí na účet predajcu, ktorý prebehol ešte v ten istý deň. Po transakcii dostal poškodený krátku mobilnú správu, že záloha bola prijatá, ale viac sa mu s predávajúcimi nedarilo skontaktovať. Na viaceré výzvy muža nereagovali a sľúbenú zálohu nevrátili,“ informuje Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

“Dvaja muži vo veku 34 a 35 rokov z okr. Malacky sú podozriví z prečinu podvodu. Podobný prípad riešia aj policajti z Piešťan a Leopoldova. Obaja obvinení už boli v minulosti za internetové podvody odsúdení a potrestaní,“ informuje trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Ako ďalej prezradila, dvojici hrozí strata slobody až na 2 roky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM