Monika Hanigovská Rôzne

Na aké podujatia si vybehnúť? Víkendové tipy pre Trnavčanov

Nezaháľajte doma a vybehnite si počas víkendu medzi ľudí. Prinášame vám víkendové tipy na zaujímavé podujatia v Trnave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Na aké podujatia si vybehnúť? Víkendové tipy pre Trnavčanov
Zdroj: TASR

Trnavský rínek

Sobota 15. októbra, od 9.00 do 17.00, Kapitulská ulica

Mesto Trnava opäť pozýva Trnavčanov na tradičný Trnavský rínek. V sobotu sa môžete tešiť na kreatívne workshopy, diskusie ale aj hudobný program. Nudiť sa nebudú ani deti, pre ktoré sú pripravené divadielka a veľa zábavných aktivít. O program sa postarajú skupiny Taste of Brass Orchestra, Gypsy Elegance a Pánko. Pre návštevníkov trhu bude pripravená i komentovaná prehliadka archeologických skvostov Trnavy so sprievodkyňou. Na Trnavčanov čaká taktiež viac ako sto predajcov s rozmanitou ponukou výrobkov.

Klubová zábava

Sobota 15. októbra, od 21.00 – 04.00, ARTKLUB, Hlavná 17, Trnava

Akcia ponúka hudobný zážitok rokov minulých. Vychutnajte si opäť osemdesiate roky minulého storočia. Nahoďte si biely oblek, fajnový ružový roláčik až ku brade, topánky z bielej kože si zapnite až po vrch, ohlasuje sobotná akcia.

Detské ľadové kráľovstvo

Sobota 15. októbra, od 16.00 – 17.00, Dom Kultúry Sereď, Školská 118/1, Sereď

Zoberte deti na výlet neďaleko Trnavy. Frozen alebo Ľadové kráľovstvo je dramaturgicky upravený príbeh adaptácie známej rozprávky. Známy príbeh o láske i nenávisti je popretkávaný vtipnými scénkami a nádhernými pesničkami. Animovaným postavičkám vo filme (v slovenskej verzii) prepožičali svoje hlasy Lucia Molnárová – Bugalová a Andrea Kiráľová – Somorovská, ktoré sa predstavia naživo v úlohách Elzy a Anny.

Divadlo: Sluha dvoch pánov

Sobota 15. októbra, o 19.00, Divadlo Jána Palárika v Trnave

Najznámejšia komédia talianskeho majstra veseloherného žánru Carla Goldoniho sa po vyše päťdesiatich rokoch vracia na javisko trnavského divadla. Goldoni vo svojej tvorbe vychádzal z tradície jednej z najvýraznejších škôl európskeho komediálneho divadla z commedie dellʼarte, inšpiroval sa jej originálnymi príbehmi, iskrivými situáciami i populárnymi typmi postáv. Sluha dvoch pánov je jedna z najpopulárnejších a najúspešnejších hier, ktoré uvádzajú divadlá po celom svete, táto hra ponúka výnimočnú rolu pre majstrov hereckého umenia – hlavnú postavu sluhu Truffaldina, ktorý si trúfa naozaj na všetko. Každú situáciu a každý problém rieši originálnym a najmä vtipným spôsobom. Autor však o nič neochudobňuje ani ďalšie postavy. Hoci v hre ide o vážne veci lásky, ba aj o život, dominuje jej séria komických zámen, omylov a nedorozumení. V režijnom naštudovaní Juraja Bielika sa môžu diváci okrem plejády zábavných postáv a situácií tešiť aj na živý hudobný sprievod.

Kino: Inferno

Nedeľa 16. októbra, o 18.00, Cinemax, Trnava

Oscarový režisér Ron Howard sa vracia, aby nakrútil najnovší bestseller z megaúspešnej knižnej série od spisovateľa Dana Browna (Da Vinciho kód, Anjeli a démoni). Slávneho symbolistu Roberta Langdona tentokrát indície vedú k samotnému Dante Alighierimu. Po tom, ako sa Langdon zobudí s amnéziou v nemocnici, sa za pomoci doktorky Sienny Brooksovej snaží navrátiť si späť svoje spomienky. Spolu sa vydávajú na neľútostné preteky o čas naprieč Európou, za odhalením celosvetového vražedného spiknutia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM