Dominika Handzušová Kultúra

Na Červenom Kameni sa stal zločin: Pozrite si súdny proces, v ktorom pôjde o život

Hrad Červený Kameň sa stal miestom zločinu a vynesú tu aj rozsudok. Pozrite sa, ako budú drábi, hradná pani, kat a súdny tribunál hľadať pravdu.

Ilustračný obrázok k článku Na Červenom Kameni sa stal zločin: Pozrite si súdny proces, v ktorom pôjde o život
Zdroj: TASR

Slovenské národné múzeum-Múzeum Červený Kameň uvedie v tejto sezóne premiéru ďalšej z radu autorských nočných prehliadok s názvom Slepá spravodlivosť s podtitulom Stredoveký súdny proces. Prvýkrát sa budú odohrávať v sobotu 27. júna v podzemných priestoroch hradu. Prehliadky začínajú každú celú hodinu od 19:00 hod. do 23:00 hod.

Hľadanie pravdy

Hrad Červený Kameň sa prostredníctvom novej divadelnej inscenácie stane miestom zločinu i trestu, pričom ústredným motívom diania bude hľadanie pravdy. „Hoci nájsť ju sa budú snažiť takmer všetci od drábov, veľkomožnej hradnej pani, cez celý súdny tribunál až po nemilosrdného kata, kvôli zbytočným nedorozumeniam, neochote i osobným sporom bude odkrytie pravdy takmer neprekonateľnou prekážkou,“ prezradil hovorca múzea Ľuboš Haršány.

Zapojiť sa tak budú musieť i samotní návštevníci. S odsúdeným sa dostanú do tých najtajnejších priestorov hradného podzemia – do žalára, do rúk moci a nakoniec sa s ním ocitnú až na popravisku.

Pobaví a rozosmeje

Obsahovo prináša inscenácia Slepá spravodlivosť príbeh, v ktorom pôjde doslova o život. Avšak svojím prevedením zaručene pobaví a rozosmeje každého jedného návštevníka. „K tomu prispejú okrem pravidelne vystupujúcich pánov a iných obyvateľov Červeného Kameňa aj viacerí hosťujúci herci na čele s vrcholnými predstaviteľmi slovenskej divadelnej scény; herečkou Slovenského národného divadla Emílou Vášáryovou a hercom divadla ASTORKA Petrom Šimunom,“ dodal Haršány.

Čítajte tiež:
Príbehy, tajomstvá a osobnosti nášho mesta: Kompletný PROGRAM Potuliek Malým Rímom
Spoznajte rehoľné komunity: Na arcibiskupstve vystavujú rúcha z celého Slovenska

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM