Monika Hanigovská Správy

Na čo sa môžete tešiť v auguste? TOP 5 podujatí v Trnave a okolí

Je za nami už polovica prázdnin. No aj v auguste si môžete oddýchnuť na rôznych podujatiach v Trnave a okolí. Ktoré sme zaradili do rebríčka top 5?

Ilustračný obrázok k článku Na čo sa môžete tešiť v auguste? TOP 5 podujatí v Trnave a okolí
Zdroj: TASR

TRNAVSKÉ ORGANOVÉ DNI 2016

29. júl – 11. september, od 20:00, Bazilika sv. Mikuláša

Do Trnavy zavítajú poprední svetoví organisti. Miestom pre hostenie Medzinárodného festivalu organovej hudby bude aj v tomto roku Bazilika sv. Mikuláša a to vždy v nedeľu. V našom meste sa tak rozvučia mená ako Helmut, Hauskeller, Stanislav Šurin, Geraud Guillemont, Karsten Askeland, Tuomas Pyrhönen, Przemysław Kapituła, či Esteban Elizondo.

TRNAVSKÝ JAZZYK 2016

5. – 6.august, Mestský Amfiteáter

13. ročník open-air festivalu ponúkne bohatú úrodu domácej ale aj zahraničnej hudobnej scény. Predstavia sa špičkoví umelci z Českej republiky, Poľska, Nórska, Nemecka, Turecka, Indie a USA. Nebudú chýbať ani známe domáce skupiny ako Matúš Jakabčic CZ-SK Big Band a Fats Jazz Band. Tú pravú atmosféru dotvorí aj Jazzanova s americkým spevákom Paulom Randolphom, či excelentný huslita Adam Baldych spolu s Helge Lien Triom z Nórska. Festival navštívi aj svetoznámy indický perkusionista Trilok Gurtu so skupinou. Atmosféru dotvorí aj Chill-out zóna.

TRNAVSKÁ BRÁNA

11. –14.august, Hlavné námestie, Trojičné námestie

Tradičná Trnavská brána bude hostiť to najlepšie na medzinárodnom festivale folklórnych súborov. Počas štyroch dní zažije mesto bohatý program. Vystúpia mnohé súbory. Trnavu navštívia aj skupiny z krajín Vyšehradskej štvorky: môžete sa tešiť na program českej skupiny Hořeňák, poľskej skupiny Zespól piesni i tanca AWF Kalina a maďarského folklórneho zoskupenia Sopron Táncegyütte. Návštevníci taktiež uvidia trnavských folklórnych kolektívov Trnavček, Drienka, Trnka a Veterán. Pre deti je pripravený bohatý program. Kinderšúla pripraví dvor pre malé a veľké deti plný hier, tvorivej dielne, malú školou spevu, tanca a kolotočov. Milovníkov historických vozidiel môže potešiť Zraz historických vozidiel v prvý deň slávností o 9.30 h na Trojičnom námestí.

LETNÝ MEDOKVAS

20. august, od 13.00 – 20.00, areál Včelovina

Predposledný letný týždeň si môžete vychutnať v Smoleniciach na festivale medových nápojov . Ochutnajte medový burčiak, chladené medoviny aj sezónne špeciality. V ponuke budú aj medové pivo, či medové limonády. Hlad zaženie cigánska, guláš, domáce štrúdle, či palacinky.

COUNTRY LODENICA

25. až 27. august, Autocamping Lodenica, Piešťany

Na známej akcii vystúpia obľúbené české a slovenské skupiny. Nebudú chýbať Desmod, Bukasový Masív, Čechomor, IMT Smile, Allan Mikušek, František Nedvěd a mnoho ďalších. Lodenica privíta aj našich najmenších drobcov. Scéna Lodenička má v ponuke farmu Humanita, kde čakajú na malých zvedavcov westernové scénky, indianské teepee a mini zoo Berta Betáka. Odvážnejšie deti poteší jazda na koni a pre tanečníkov je pripravená škola country tancov. Nebude chýbať ani obľúbené detské atrakcie – nafukovadlá, maľovanie na tvár, zapletanie vrkočov, kreslenie a tvorivé súťaže.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM