Monika Hanigovská Rôzne

Na jarmoku v Trnave vás môže zaujať aj tento muž: Paráda, ako mu to ide s bičom, VIDEO

Trnavský tradičný jarmok je už v plnom prúde. A do očí vám na ňom môže padnúť aj Marek Roštek. Ten to totiž naozaj vie s bičom, veď si to pozrite na záberoch.

Ilustračný obrázok k článku Na jarmoku v Trnave vás môže zaujať aj tento muž: Paráda, ako mu to ide s bičom, VIDEO
8
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

V Trnave už od štvrtka vládne atmosféra, ktorú mnohí milujú. V malom Ríme totiž odštartoval Tradičný trnavský jarmok. A je sa na ňom na čo pozerať. Vaše pohľady môže napríklad upútať aj Marek Roštek, ktorý na jarmoku predáva rôzne lákavé výrobky. Nájsť v jeho stánku môžete napríklad drevené taniere, lopáre, lyžičky a misky, ktoré ako nám povedal, vytvoril svojimi vlastnými rukami.

Tento muž vás však môže upútať aj inak. Tak sa to stalo aj nám počas našej návštevy jarmoku. A to, keď zobral do ruky pastiersky bič. Ten síce on nevyrába, ale predviedol pred zrakmi prítomných ľudí, čo s ním dokáže.

A bolo sa veru na čo pozerať. Marek totiž ukázal práskanie trojmetrovým koženým bičom. Ten sa mu ovíjal rytmicky okolo hlavy aj ramien. Súčasne vydávalo práskanie biča nezameniteľnú zvukovú stopu.

FOTOGALÉRIA: Marek predviedol na jarmoku v malom Ríme, ako to vie s bičom
8
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Zisťovali sme, či takéto práskanie pocítil niekedy aj na vlastnej koži. „Pastierskym bičom som sa trafil niekoľkokrát a bolelo to vždy. Najmä, ak sa do toho zamotáte. Modriny neboli, len také miesta, ktoré sú potom nejaký čas červené,“ povedal pre náš spravodajský portál.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Po takomto výkone nám Marek prezradil aj čo–to o samotnom biči. „Pastiersky bič slúžil na pasenie oviec a kráv. Ním sa vyháňal alebo zvolával späť dobytok, teda za zvuku práskania, ktoré bič vydával, “ vysvetlil nám na záver.

A ako mu to s bičom na trnavskom jarmoku išlo? To si už môžete pozrieť v našej priloženej videogalérii.

VIDEO z trnavského jarmoku: Chlap chytil do ruky bič a zaujal mnohých!
2
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM