Kultúra Rôzne

Na Májovom kvete chýba kvetinová dekorácia: Radnica má s ňou nové plány

Počas predchádzajúcich dvoch ročníkov podujatia tešila Trnavčanov veľkoplošná kvetinová dekorácia. Radnica však teraz zmenila plány. Takúto novinku pripravilo mesto.

Ilustračný obrázok k článku Na Májovom kvete chýba kvetinová dekorácia: Radnica  má s ňou nové plány
Zdroj: TASR

Už po deviaty raz pripravilo mesto Trnava pre pestovateľov i milovníkov krásy festival Májový kvet, na ktorom si možno nakúpiť kvety či inšpirovať sa ich aranžovaním.

Pestovatelia a predajcovia zo širokého okolia prišli do mesta ponúkať rastliny domáce i privezené z ďalekých krajov. Podujatie odštartovalo v stredu, 9. mája a potrvá do piatka 11. mája.

Májový kvet je spojený aj s vystúpeniami detí trnavských škôl, miestnych hudobných zoskupení a tiež s pripomienkou blížiaceho sa Dňa matiek viacerými aktivitami v rámci projektu Maličkí a mamičky.

Nové plány radnice

Predchádzajúce dva roky bola v čase Májového kvetu na Trojičnom námestí inštalovaná aj veľkoplošná kvetinová dekorácia v dočasných záhonoch, ktorá potom tešila Trnavčanov svojou pestrosťou až do konca leta.

V tomto roku sa radnica, ako povedal hovorca Pavol Tomašovič, ju rozhodla osadiť až po skončení podujatia, aby mali predajcovia viac miesta. Tohtoročný záhon obkolesí ústredné súsošie Najsvätejšej Trojice zo všetkých strán, pričom na každej strane bude osadený iný druh, takže Trojičné námestie bude rozkvitnuté počas celého leta.

K veľkoplošnému záhonu ako informuje mesto pribudnú aj pergoly.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM