Monika Hanigovská Samospráva

Na Námestí Konštancie začne 2. etapa archeologického výskumu: Uzavrú obľúbený prechod

Na známom trnavskom námestí už o niekoľko dní odštartuje 2. etapa archeologického výskumu. Na istý čas uzavrú obľúbený prechod obyvateľov nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Na Námestí Konštancie začne 2. etapa archeologického výskumu: Uzavrú obľúbený prechod
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok 13. marca sa začne 2. etapa archeologického výskumu na Námestí Konštancie, ktorá nadväzuje na 1. etapu z novembra minulého roka.

„Práce začnú v pondelok 13.3. a do 25.3. bude uzavretý prechod cez Divadelnú ulicu medzi kostolom sv. Jakuba a budovou Spolku sv. Vojtecha,“ povedal pre náš spravodajský portál hovorca mesta Pavol Tomašovič.

Súčasne mesto žiada Trnavčanov o strpenie. „V tejto súvislosti prosíme obyvateľov o pochopenie. Mesto Trnava bude dohliadať na to, aby prechod po Divadelnej ulici bol čo najskôr znovu otvorený,“ informoval hovorca.

Trnavská radnica zároveň uviedla, že práce sú naplánované zhruba na jeden mesiac – t.j. do 15. apríla. „Termín ukončenia je limitovaný množstvom a rozsahom nálezov. Vstup od Trojičného námestia ku kostolu sv. Jakuba, ako aj priechod do Františkánskej ulice bude bez obmedzenia,“ uviedol Pavol Tomašovič.

Hovorca trnavskej radnice ďalej dodal, že po ukončení archeologického výskumu bude pracovná nálezová správa konzultovaná s Krajským pamiatkovým úradom, ktorý po rokovaní s mestom rozhodne o spôsobe prezentácie lokality.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM