Samospráva

Na obnovu Halenárskej ulice má už mesto stavebné povolenie: Vieme, kedy by mali začať práce

Mesto Trnava má už stavebné povolenie na rekonštrukciu jednej z najkritizovanejších komunikácií vo svojom historickom centre – Halenárskej ulice.

Ilustračný obrázok k článku Na obnovu Halenárskej ulice má už mesto stavebné povolenie: Vieme, kedy by mali začať práce
Zdroj: TASR

Oprava cesty, chodníka, sadové úpravy a osvetlenie historického vzhľadu by mali radnicu vyjsť na 1,3 milióna eur. Pracovať by sa malo začať v nasledujúcich mesiacoch.

Rekonštrukcia sa dotkne 343 metrov dlhého úseku od križovatky Dolnopotočná – Haulíkova (pri parkovisku) po okružnú križovatku pri Západoslovenskom múzeu. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke. Po úvahách zmeniť Halenársku na jednosmernú ulicu, čo malo odbremeniť centrum Trnavy od motorovej dopravy, nakoniec padlo konečné rozhodnutie a ulica bude mať naďalej dva jazdné pruhy.

Halenárska je v súčasnosti vo veľmi zlom stave a zásah si vyžadovala už pred viacerými rokmi. Vedenie mesta naplánovanú akciu naposledy odložilo pre výstavbu City Areny, nakoľko ťažké mechanizmy používali aj túto cestu. Teraz popri ceste vznikne aj cyklochodník, bezbariérové priechody pre chodcov, pribudnú lavičky, cyklostojany, dokonca aj závlahový systém pre zeleň, vrátane novo vyvŕtanej studne a bezpečnostné kamery.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM