Monika Földešiová Rôzne

Na post riaditeľa galérie sú dvaja uchádzači

O funkciu riaditeľa Galérie Jána Koniarka (GJK) v Trnave majú záujem dvaja uchádzači. Prihlásili sa do výberového konania, dnes bolo na rade otváranie obálok.

Podľa Augustína Hambálka, podpredsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) a predsedu komisie, ktorá je poverená výberom nového riaditeľa, ide o jednu kandidátku a jedného kandidáta. „Obaja spĺňajú požadované kritériá. Výberové konanie sa uskutoční 14. marca,“ uviedol Hambálek pre TASR.
Pôjde už o tretie kolo, v prvom komisia nevybrala žiadneho z prihlásených, do druhého sa neprihlásil nikto. GJK je už rok bez riaditeľa po tom, ako predchádzajúceho odvolali krajskí poslanci. Do výberovej komisie vymenoval predseda TSSK troch zástupcov Úradu TTSK, poslanca Lászlóa Péka – predsedu komisie kultúry, riaditeľa Záhorskej galérie Štefana Zajíčka, primátora Trnavy Vladimíra Butka, starostku obce Madunice a predsedníčku regionálneho združenia miest a obcí Alenu Jelušovú, muzeológa Petra Horvátha, akademického maliara Róberta Almásiho a zástupcu zamestnancov galérie Róberta Dóku.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM