Dominika Handzušová Rôzne

Na trnavskej oblohe bude blikať šťastie: Hromadné vypustenie lampiónov s novinkami

Hromadné vypúšťanie lampiónov sa v Trnave stalo už tradíciou. Pre štvrtý ročník si organizátori pripravili niekoľko noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Na trnavskej oblohe bude blikať šťastie: Hromadné vypustenie lampiónov s novinkami
Zdroj: TASR

Hromadné vypustenie lampiónov sa uskutoční v nedeľu 9. novembra v Športovom areáli Slávia v Trnave, na neohradenom futbalovom ihrisku pri okruhu (telocvični).

Vypustenie v dvoch etapách

Pre tých, ktorí si ešte nestihli svoj „lampión šťastia“ kúpiť, bude od 17:00 hod. k dispozícii ich predaj. Následne je od šiestej pripravené vypustenie lampiónov pre rodičov s deťmi, aby tak s nimi nemuseli čakať až do neskoršieho večera. O 19:00 hod. odštartuje podujatie ohňovou show, atmosféru spríjemní kapela a popri rôznych súťažiach nebude chýbať aj prekvapenie. O ôsmej už príde na rad samotné vypustenie lampiónov. Organizátori zabezpečili aj prítomnosť hasičskej hliadky a sanitky so záchranármi a lekárom.

Lampióny pozbierajú

Svetielka samozrejme nevydržia vo vzduchu celú večnosť. Organizátori spadnuté konštrukcie ešte po akcii zbierajú v Športovom areáli a na druhý deň aj v širšom okolí akcie. Zbierania lampiónov sa týka aj ďalšia novinka. „Vymysleli sme si aktivitu s názvom: "1+1“, po akcii budeme chodiť zbierať popadané lampióny. Okrem nich chceme pozbierať aj ostatné odpadky, ktoré v daných lokalitách nájdeme. Symbolicky teda spolu s každým lampiónom zodvihneme aj ďalšie odpadky,„ vyhlásili organizátori z občianskej iniciatívy akTTiv . Pozývajú k tomuto čisteniu aj účastníkov Hromadného vypustenia lampiónov v Trnave. "Spolu tak ukážeme, že si vieme pozbierať nielen svoje odpadky ale aj neporiadok po iných.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM