Dominika Handzušová Správy

Na Trnavu udrú veľmi vysoké horúčavy: Až na takéto teplo sa musíme pripraviť!

Budeme sa potiť v poriadnych trópoch. Na okres Trnava sa totiž valí naozaj veľká horúčava. Pozrite si, až s akými teplotami treba u nás rátať.

Ilustračný obrázok k článku Na Trnavu udrú veľmi vysoké horúčavy: Až na takéto teplo sa musíme pripraviť!
Zdroj: TASR

V našom okrese sa čoskoro poriadne zapotíme. Čakajú nás totiž tropické horúčavy. „V okrese Trnava sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C,“ uvádzajú meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu. Pre náš okres preto vydali výstrahu až druhého stupňa pred vysokými teplotami. Tá platí od nedele trinástej hodiny až do večera 18:00 hodiny.

Vysoká teplota podľa meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ dodávajú odborníci zo SHMÚ.

Okrem toho v sobotu od dvanástej hodiny do 19:00 hodiny platí pre okres Trnava i výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami. Tie sa majú podla meteorológov v tento deň vyšplhať na 33 až 34 °C.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM