Dominika Handzušová Rôzne

Na Trojičke vybudujú Rozkvitnutú ulicu: PROGRAM (Pred)Májového bozku

Vytiahnite svoju polovičku do centra a natrénujte si bozk pod rozkvitnutou čerešňou o deň skôr. Čo všetko vás čaká tento rok na Rozkvitnutej ulici?

Ilustračný obrázok k článku Na Trojičke vybudujú Rozkvitnutú ulicu: PROGRAM (Pred)Májového bozku
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Správa športových a kultúrnych zariadení a Mesto Trnava pripravili podujatie (Pred)Májový bozk. Uskutoční sa vo štvrtok 30. apríla. Po minuloročnej úspešnej premiére Rozkvitnutej ulice v podobe dvadsaťmetrového pestrofarebného záhonu letničiek, trvaliek a okrasných drevín sa na Trojičke chystá jej inovovaná repríza.

„Kvetinový záhon bude tentokrát rozdelený na dve časti prepojené pergolou ako kvitnúcou klenbou nad vstupom do historického srdca mesta,“ informuje Jana Gmitterová z referátu komunikácie mesta Trnava. Podujatie sa ale nebude niesť len v znamení kvetov a bozkov.

Divadlá a živý komiks

O 16:00 hod. deti poteší Divadlo Agapé s rozprávkou o láske s názvom Kapitán Kotvička. Po nej príde o 17:00 hod. na rad nevšedné spracovanie najslávnejšej Shakespearovej hry Hamlet, alebo nález lebky. Herci Túlavého divadla na čele s Jakubom Nvotom publiku ponúknu originálny humor a improvizáciu. Na pešej zóne sa objaví živý komiks na tému Máj, lásky čas. Jeho autorkou je divadelná scénografka Naďa Salbotová.

Rozvite vlastnú kreativitu

Pripravené bude aj maľovanie na tvár či tvorivé workshopy. Radnica sa rozhodla opäť umiestniť na pešej zóne obľúbené piano. Má však pripravené aj tajomné prekvapenie. „Ak ste zvedaví, aké prekvapenie chystáme, príďte sa pozrieť na (Pred)Májový bozk, vernisáž verejného piana bude súčasťou programu,“ pozýva hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM